Tczew - TCZ.PL - Forum dyskusyjne

Pełna wersja: Wybory prezydenckie 2010
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5
Prawybory w platformie

Rzeszy członków Platformy trafiła się gratka,
Z łaski Donka wybiorą Bronka albo Radka.
Więc rozwiązać im przyjdzie niełatwy dylemat:
Czy lepsza jest podagra czy może egzema?

[Obrazek: 25tkt2g.jpg]

-------------------------------------------------------------------------

Gadka-szmatka-debatka

Po obejrzeniu debaty Komorowski - Sikorski przypomniał mi się pewien dowcip.

Otóż podczas Drugiej Wojny Światowej, kiedy wystąpiły w III Rzeszy trudności aprowizacyjne, Adolf Hitler polecił niemieckim naukowcom opracowanie technologii produkcji namiastki masła z odchodów. Po jakimś czasie Hitler wezwał do siebie kierownika zespołu badawczego i zapytał się:
– Jak idą prace?
– Mein Führer – odpowiedział kierownik – smaruje się już dobrze tylko zapach jeszcze został.

Prawybory w Platformie Obywatelskiej i debata Komorowski - Sikorski tak się mają do prawdziwych prawyborów i prawdziwej debaty jak owa namiastka z przytoczonego dowcipu do prawdziwego masła.

Pewne ożywienie podczas przysłuchiwania się nudnej jak flaki z olejem pseudodyskusji mogło wywołać chlapnięcie Bronisława Komorowskiego dotyczące refundacji kosztów zapłodnienia metodą in vitro, bowiem Komorowski stwierdził: „…jeśli chodzi o finansowanie metody in vitro to powiem: tak, powinna być finansowana, ale państwo ma prawo traktować wydatek z budżetu jako swoistą inwestycję, więc na pewno nie w stosunku do wszystkich. Tylko w stosunku do tych, gdzie jest szansa, że się urodzą dzieci zdrowe i będą dobrze wychowane, czyli wychowane na dobrych obywateli w przyszłości.”

Pan hrabia tłumaczy się obecnie w różnych mediach, iż nie ma żadnych eugenicznych zapędów, że chce tylko aby nie dochodziło do handlu dziećmi lub zapładniania staruszek mających nikłe szanse na wychowanie potomstwa.

Ach ten szlachetny Bronisław…

Gadka-szmatka-debatka

Oprócz wpadki z in vitro – drętwe pogaduchy;
Z rzeczy wartych uwagi – zgrabne nogi Muchy.

Hrabia – selekcjoner

Warto pogadać z Bronkiem – kandydatem,
By mógł rozwinąć swoją myśl „wybitną”:
Co daje szansę zwrotu za in vitro?
Dyplom Oxfordu czy hrabiowski patent?

Stenogram debaty prawyborczej Komorowski – Sikorski
Ej, ale przecież leszczem drugiego gatunku jest miłościwie panujący nam premier. Taki odpadek po Olechowskim i Piskorskim.
No to teraz czekamy na błyskotliwą prezentację płotek 2. gatunku czyli Pisiorów. Big Grin
Z wyborów na wybory coraz ciężej wybiera się mniejsze zło. Ostatnio głosowałem na Kaczyńskiego tylko i wyłącznie dlatego, że nie cierpię osobiście Tuska. Chciałbym aby w drugiej turze wyborów prezydenckich pojawił się ktoś sensowny. Czyli... nikt z PO/SLD/PiS/Olechowski.
Nam w polityce potrzeba rekinów, a nie płotek, leszczy i stworów bagiennych.
W pierwszej turze pewnie oddam głos jak zwykle - na JKM jako przedstawiciela moich poglądów gospodarczo-socjalnych. Jako, że w Polsce rola prezydenta jest marginalizowana to byłby to dobry start dla młodego, liberalnego pokolenia. Z dala od pseudoliberałów, którzy od komunistów różnią się tylko tym, że w roku 1989 siedzieli po drugiej strony stołu.
Na 100% zagłosuję przeciw PO - chociażby i sam Lepper dostał się do drugiej tury. Dlatego, że:
- bluźnią pojęcie liberała
- postanowili zwiększyć składkę ZUS
- wspierają ekooszołomów i biurokrację
- już uważają się za zwycięzców

cat-eye

(2010-03-24 21:03)kamilus napisał(a): [ -> ]chociażby i sam Lepper dostał się do drugiej tury

Widzisz i nie grzmisz... Wink

Gdyby to był Kononowicz to też byś zagłosował przeciw PO? Tongue
Pozostał Ci chyba tylko ktoś pokroju Stana Tymińskiego (starsi użytkownicy pamiętają Big Grin)
(2010-03-24 21:22)Chrystofor napisał(a): [ -> ]Gdyby to był Kononowicz to też byś zagłosował przeciw PO? Tongue
Tak. Głupka łatwo się ze stanowiska pozbyć (Wałęsę prawie w ten sposób parlament usunął), ale danie wielkiego poparcia kandydatowi PO to coś strasznego. To wspieranie socjalizmu, kolesiostwa i obłudy. Na to nie mogę sobie pozwolić.
(2010-03-24 22:22)kamilus napisał(a): [ -> ]Tak. Głupka łatwo się ze stanowiska pozbyć

Tu mógłby nas spotkać wielki zonk. Wokół takiego prezydenta Kononowicza szybko pojawiłaby się zgraja sępów, looserów powywalanych z innych partii, cwaniaczków, demagogów, nihilistów, przy których Lepper czy Leszek Bubel byliby istnymi janiołami. Nie sądzę aby demokratycznie wybranego prezydenta byłoby tak łatwo zepchnąć ze stołka.
Matko... ale byłby obciach w świecie z takim prezydentem w sweterku od ruskich... [Obrazek: roll.gif]
Inaczej. Kononowicz by nie wygrał. Jednak taki Komorowski czy Sikorski nie mogą mieć poparcia 90% bo wiadomo co by było nieprawdaż? Wink
Chętnie widziałbym pojedynek JKM vs. Olechowski i... wygraną tego drugiego. Sam JKM ma jeszcze zbyt niskie poparcie społeczne by rządzić krajem w sposób sensowny. Jednak to byłby pojedynek libertarianina z prawie-liberałem. Tak czy siak - zwycięstwo dla Polski Big Grin
Cytat:Z wyborów na wybory coraz ciężej wybiera się mniejsze zło. Ostatnio głosowałem na Kaczyńskiego tylko i wyłącznie dlatego, że nie cierpię osobiście Tuska. Chciałbym aby w drugiej turze wyborów prezydenckich pojawił się ktoś sensowny. Czyli... nikt z PO/SLD/PiS/Olechowski.
Nam w polityce potrzeba rekinów, a nie płotek, leszczy i stworów bagiennych.
A ja Kaczyńskiego nie znoszę, słuchanie go to dla mnie katorga, jego maniera słowna, zero prezencji... boże... Zagłosuję na każdego innego kandydata, ale na pewno nie na niego, nawet jeżeli miałby wygrać kandydat PO, mimo iż uważam, że władza nie powinna znajdować się w rękach jednego ugrupowania, tak jak to właśnie było za czasów PiSu. Niby to prezydent bezpartyjny (LOL), tak ze wszystkim się zgadzał z pisem, ale jak już braciszek odszedł od władzy to same veta leciały (słusznie czy nie słusznie, chodzi o sam fakt ślepego rządzenia).
a ja po raz pierwszy mam zamiar olać wybory prezydenckie - nie ma kandydata, który mógłby otrzymać mój głos. Czekam kiedy PO wywiąże sie ze swojej obietnicy wyborczej - jednomandatowe okręgi wyborcze!
(2010-03-26 12:13)Memory napisał(a): [ -> ]a ja po raz pierwszy mam zamiar olać wybory prezydenckie - nie ma kandydata, który mógłby otrzymać mój głos. Czekam kiedy PO wywiąże sie ze swojej obietnicy wyborczej - jednomandatowe okręgi wyborcze!

gdyby nie koalicja z PSL to pewnie już by te jednomandatowe okręgi funkcjonowały
jednak obawiam się, że może nigdy nie dojść do tego; bo chyba jak do tej pory u nas zawsze są koalicje

gdyby ograniczyć kompetencje prezydenta; mógłby nim być każdy

a może zupełnie zrezygnować z tej funkcji? wówczas to premier miałby problem z tym kto ma leciec na szczyt, czy jest jeden czy dwa samoloty, itp
o kanclerzu Niemiec słyszy się dużo; znam imię i nazwisko; a co wiemy o ich prezydencie?
Jeszcze wczoraj wieczorem (około 23:30) Mirosław Pobłocki miał niespełna 170 głosów;
Polecam stronę:

http://www.tczew.naszemiasto.pl/artykul/...,t,tm.html
jesli prawdziwe wybory beda wygladały tak jak te pseudo "pra" to współczuje normalnym mieszkancom miasta Tczewa

... nie zapraszajcie kolegów bo was wysmieja ze musza kupic bilety normalne Smile
... aquapark, kino i te sprawy to beda (nigdy) (i nie dajcie sie manipulowac, ze w kompleksie który bedzie wybudowany koło dworca bedzie kino ... bo jak narazie to chyba nikt sie nie zgłosił chetny zeby cos tam w ogóle budowac, poza tym pamietam pana P. który juz dobrych kilka lat temu zapowiadał, ze i kino i aquapark powstana w za kadencji... koło sie zamyka, toczy od nowa a postępów nie widaćSmile)
... zegar słoneczny zostanie pewnie rozbudowany Smile tak co by kazdy obywatel miasta mógł sie na nim opalac w lecie Smile a jak bedzie za ciepło to zrobia pewnie daszek, zeby mozna było sie schowac w cieniu Smile bo zegar to i tak niewypał który nie spełnia swojej roli
... bedzimy jedynym przyjaznym miastem dla rowerów na świecie w którym długosc dróg rowerowych nie przekracza 5km

.... nie rozumiem ludzi którzy głosują na "władców" naszego miasta, których kadencje trwają juz kilka lat a Tczewsie nie rozwija... kazdy narzeka a i tak potem głosujecie na tych samych Smile / i nie mówcie, ze Tczew pieknieje Smile bo pieknieje, ale tak jest ze wszytskim na około. To nie jest tak ze wszytsko staneło w miejscu a Tczew sie rozwija, tylko wszytsko sie rozwija a Tczew robi to stosunkowo powoli względem innych .... a co do tej listy na której przoduje Tczew jesli chodzi o pozyskiwanie funduszy z UE... pomyslcie ze te fundusze ida tez na rózne projekty społeczne o których istnieniu nie macie nawet pojecia, a na typowe inwestycje Tczew dostaje do UE tyle samo co inni Smile

pozdro.... a teraz mnie "zjedzcie" Smile
Proponuję skłócić powiatowe struktury PiS i głosować na Zbigniewa Urbana - żeby miał więcej głosów niż Witold Sosnowski Big Grin :
http://www.tczew.naszemiasto.pl/artykul/...ml?ocena=1
Stron: 1 2 3 4 5
Przekierowanie