Panie prezydencie : Kiedy przetarg na teren pod Park wodny ?
W ostatnim wywiadzie w TV Tetka powiedział Pan że trwają rozmowy z inwestorem... (to ciekawe) w/s budowy Aquaparku w Tczewie .
Zważywszy na stan i rozwiązania obecnego basenu czas nagli aby zostawić coś dla potomnych w tym mieście .
Jak słyszę te zapowiedzi o inwestorach i rozmowach a potem mijają kolejne lata gdzie nic w tym czy innym temacie nie zrobiono ...
no tak w Tczewie ciagle czekamy i czekamy a w Starogardzie juz zaczynaja budowac AquaPark "neptun kociewski"
heheee ...
Nie ze Mną te numery BRUNER !
My w Tczewie znamy netykietę w przeciwieństwie do Was !
A w starogardzie nic nie powstaje od kilku lat gada się o galerii a Szwarc zrezygnował z Aquaparku w tym mieście.
Prezydencie Pobłocki .
Kiedy ten przetarg ?
taki-jeden nie licz na udzielenie odpowiedzi poprzez forum
to, że czytają to osoby w urzędzie to wiemy, jednakże zauważ że od bardzo dawna nikt oficjalnie nie wypowiada się
poproś radnego urbana, radnego kordę, przewodniczącego rady mroczkowskiego i zapytanie na sesji; jako mieszkaniec możesz podzielić się swoimi uwagami na ich dyżurach; jestem przekonany, że chętnie wysłuchają
bo to radny jest reprezentantem ludu, znaczy się mieszkańców
ale o tym pewnie wiesz; dodam że czytając twoje posty odnoszę wrażenie, że jesteś też gdzieś blisko źródła

(2010-04-23 19:32)robak napisał(a): [ -> ]poproś radnego urbana, radnego kordę, przewodniczącego rady mroczkowskiego i zapytanie na sesji; jako mieszkaniec możesz podzielić się swoimi uwagami na ich dyżurach; jestem przekonany, że chętnie wysłuchają
A po co do radnych skoro można pójść bezpośrednio do prezydenta Pobłockiego i jego zapytać? Też pełni dyżur i też może udzielić takiej informacji.
Pytam celowo na forum . To jedyne forum tego 65-cio tysięcznego miasteczka a co najważniejsze w ten sposób mamy transparentność relacji mieszkaniec-władza. Tylko że władza chyba nie jest transparentna a miało być tak pięknie "przejrzysta Polska " czy coś w tym stylu...
Pan prezydent kiedyś odpowiadał na tym forum , radni również , nawet tcz.pl miało świetny cykl "zadaj pytanie prezydentowi" ale prezydent zagroził że nie będzie odpowiadał na uszczypliwe pytania i redaktor Pobłocka skapitulowała (niestety).
Wogóle dziwi Mnie fakt że tcz.pl nie podejmuje ważnych tematów , w tak ważnym momencie (wybór inwestora i lokalizacji Aquaparku, wybór inwestora galerii handlowej i kina, zakres remontu stacji Tczew-tablice elektroniczne, przebudowa Jagiellońskiej - Woj. Polskiego - w końcu jaki wariant przekroju drogi).
Tyle tematów dla redakcji tcz.pl ale tu jest problem bo redaktor Pobłocka musi pytać... prezydenta Pobłockiego.
Mówi to Państwu coś ?
bo wszystko to jedna wielka polityka
aby walczyc z trudnymi tematami powinien być zewnetrzny niezależny człowiek, dziennikarz, który nie musiałby obawiać się o siebie i swoją firmę
nie da się ukryć, że temat zadaj pytanie prezydentowi wcześniej czy później zagninie w akcji...
tak samo jak gazeta tczewska czy dziennik bałtycki nie podejmą walki z tematami trudnymi, no chyba że ktoś inny zacznie i temat sam się nakręci, to wówczas tak
i to nie tylko w Tczewie tak jest; mam kilku znajomych w redakcjach gazet, radiu i rozmawiając z nimi słyszełem, że za dużo nie można gadać,bo - urząd nie poinformuje o planowanych wydarzeniach; imprezach, itp, urząd nie wykupi reklamy, życzeń na swięta; urząd nie zaprosi na sesję, urzędnik nie znajdzie na wywiad, itp
(2010-04-23 19:39)cat-eye napisał(a): [ -> ] (2010-04-23 19:32)robak napisał(a): [ -> ]poproś radnego urbana, radnego kordę, przewodniczącego rady mroczkowskiego i zapytanie na sesji; jako mieszkaniec możesz podzielić się swoimi uwagami na ich dyżurach; jestem przekonany, że chętnie wysłuchają
A po co do radnych skoro można pójść bezpośrednio do prezydenta Pobłockiego i jego zapytać? Też pełni dyżur i też może udzielić takiej informacji.
tak wiem, że można iść bezpośrednio zapytać, moją intencją było raczej poinformowanie, by taki radny złożył zapytanie na sesji, wówczas odpowiedź byłaby bardziej zobowiązująca, niż podczas rozmowy w cztery oczy