Ja coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że oficjalną miejską witryne muszą redagować jakieś podstawówczaki lub co najwyżej gimbusy.
Podział tematyczny - ZEROWY.
Hierarchia ważnosci tematów - ZEROWA.
Poziom myślenia podczas 'redagowania' witryny - ZEROWY.
Wynagrodzenie 'redaktora' w przypadku gdyby był to mający na siebie zarabiać serwis komercyjny - ZERO (plus ewentualne pokrycie strat wydawcy).
Ogólnie mówiąc witryna na którą nie warto wchodzić bo szansa na znalezienie potrzebnych informacji w rozsądnym czasie wynosi ZERO.
A wracając do tematu to poziom reklamowanego przez UM 'katalogu' firm jak ulał wpisuje się w poziom witryny która do niego prowadzi. Obfitość branż czyni katalog kompletnie bezużytecznym dla przeciętnego użytkownika, zawartość pomimo tysięcy wpisów taka że "pożal się Boże" i jeszcze ten zabawny podział na "towary i usługi" przy którym w większości przypadków wyskakuje pojedynczy wynik albo 404 (za to podobno na ćwiczeniach z 'języków' skryptowych obniżają ocenę

)...
A to przypadkiem nie McB się tym zajmuje?
Generalnie nie wygląda to na stronę którą ktokolwiek by się zajmował, przynajmniej od strony merytorycznej.
Ot taka internetowa wersja betonowego słupa ogłoszeniowego z pierdykniętymi gdzie popadnie linkami/banerami kierującymi do tematów które komuś spontanicznie (bez jakiegokolwiek zastanawiania się do jakiej kategorii należy dany temat, na ile jest ważny i czy się nie dubluje z innym już istniejącym) przyszły do głowy.
(2010-05-05 15:27)MacGyver napisał(a): [ -> ]Pół biedy, jeśli byłaby to lokalna firma, z Tczewa, ale jest z Zielonej Góry.
http://www.info-net.com.pl/info-net/inde...ge=kontakt
Oj, żeby tylko tyle...

Nie raz, nie dwa trafiali do mnie przedstawiciele różnych firm z ofertą na umieszczenie reklamy na wykonanym przez nich kalendarzu, mapie, teczce budowlanej. Nic szczególnego, gdyby nie to, że były to firmy nie tylko nie z Tczewa, ale w ogóle spoza naszego województwa. Mało tego, przedstawiciele tych firm na początku rozmowy przedstawiali mi rekomendację, list polecający od naszego, np. starosty.

Początkowo nie zwracałam na to uwagi, tak jakoś człowiek skupił się na tym co oferowała dana firma. Jednak z czasem, wszystkich przedstawicieli rekomendowanych przez jakiegokolwiek tczewskiego urzędnika natychmiast żegnałam. Pierdzielę, nie zamierzam wspierać "obcego" biznesu. Mamy swój lokalny. Przecież są do cholery w Tczewie firmy zajmujące się reklamą, prawda?! Są gorsze??? Nie wydaje mi się.
Jeszcze jedno: ANI RAZU, z taką rekomendacją nie przyszedł do mnie przedstawiciel tczewskiej firmy.

(2010-05-06 14:00)kamilus napisał(a): [ -> ]A to przypadkiem nie McB się tym zajmuje?
Serwis prowadzi Biuro Promocji. McB tym nie zajmuje