Tczew - TCZ.PL - Forum dyskusyjne

Pełna wersja: Konfiguracja routera
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Nakresle Wam moj problem. W mieszkaniu, w ktorym mieszkam obecnie nie mieszkałam kilka lat. Mialam wowczas podlaczony ruter. teraz chcialam go podlaczyc ponownie, bo mam w domu walke o internet (na jednym kablu nie da sie zyc Wink), ale nie moge, poniewaz nie pamietam hasla, jakim zabezpieczylismy dostep do siecie. jak z tego wybrnac?? ma ktos pomysl?
Poszukaj w instrukcji jak przywrócić router do ustawień fabrycznych, po czym skonfiguruj sieć od nowa.
(2010-02-01, 12:38)Manif napisał(a): [ -> ]Poszukaj w instrukcji jak przywrócić router do ustawień fabrycznych, po czym skonfiguruj sieć od nowa.
dzieki. chyba w tym celu sciagne jakiegos faceta bo sama nie dam rady podejrzewam Undecided

PapaSmurf

aby przywrócić ustawienia fabryczne poszukaj na obudowie routera przycisku wciskanego jakąś zapałką lub czymś podobnej średnicy. będzie przy nim pisać "reset" trzymaj go wciśnięte 10 s wtedy wszystko powróci do ustawień fabrycznych hasło z reguły to admin lub root. Powodzonka
(2010-02-01, 14:07)PapaSmurf napisał(a): [ -> ]aby przywrócić ustawienia fabryczne poszukaj na obudowie routera przycisku wciskanego jakąś zapałką lub czymś podobnej średnicy. będzie przy nim pisać "reset" trzymaj go wciśnięte 10 s wtedy wszystko powróci do ustawień fabrycznych hasło z reguły to admin lub root. Powodzonka
udało mi sie złapać połączenie ale net nadal nie działa Undecided jakąś konfigurację muszę podobno zrobić? Huh ale nawet gdyby, to nie wiem jak Sad zielona jestem kompletnie w tych sprawach Sad
A przede wszystkim - jaki to operator?
(2010-02-01, 16:49)lukee napisał(a): [ -> ]A przede wszystkim - jaki to operator?

Vectra
Hm, co prawda nie wiem jak to działa w Vectrze, ale w ust. routera poszukaj zakładkę typu: "MAC Address Clone" i ustaw na ENABLE (i jeśli jest przycisk np. "Clone Your PC's MAC" to go użyj), a w głównych ustawieniach tryb połączenia na "Automatic Configuration - DHCP". Nie dam ręki uciąć, że będzie działać, ale możesz spróbować.
(2010-02-01, 17:12)lukee napisał(a): [ -> ]Hm, co prawda nie wiem jak to działa w Vectrze, ale w ust. routera poszukaj zakładkę typu: "MAC Address Clone" i ustaw na ENABLE (i jeśli jest przycisk np. "Clone Your PC's MAC" to go użyj), a w głównych ustawieniach tryb połączenia na "Automatic Configuration - DHCP". Nie dam ręki uciąć, że będzie działać, ale możesz spróbować.
błagam.....po polsku do mnie trzeba mowic Tongue
poslalam po wsparcie, zobacze co z tego wyjdzie Huh w razie czego, to jest na forum ktos, kto pomoze Smile dziękuję.
(2010-02-01, 17:12)lukee napisał(a): [ -> ]w ust. routera poszukaj zakładkę typu: "MAC Address Clone" i ustaw na ENABLE (i jeśli jest przycisk np. "Clone Your PC's MAC" to go użyj)

A po co? W Vectrze nie ma blokad na MAC.
rosalinda chyba najlepiej wezwać fachowca; dasz mu na dobre piwo i zrobi co trzeba
lukee mówi, że u niego dobre piwo kosztuje 100 zł i wszystko będzie grało jak trzeba Shy
Też właśnie nie wiem po co klonować MAC komputera. Prędzej bym klonował MAC modemu. W Telkabie mam wszystko automatycznie pobierane z DHCP, nawet przy podłączeniu routera. Vectra tego nie ma? Smile
Aha, autorko tematu, zmień tytuł na jakiś sensowny!
(2010-02-01, 18:22)Ari napisał(a): [ -> ]Też właśnie nie wiem po co klonować MAC komputera. Prędzej bym klonował MAC modemu. W Telkabie mam wszystko automatycznie pobierane z DHCP, nawet przy podłączeniu routera. Vectra tego nie ma? Smile

Vectra ma jeszcze prościej: nic nie trzeba klonować Smile
Napisałem wyraźnie "Hm, co prawda nie wiem jak to działa w Vectrze, ale [...]możesz spróbować". Znaczyło to tyle samo co: "nie wiem czy mają blokadę MAC-a, czy róbta co chceta, czy jeszcze inne fiu bździu"

Poza tym po co MAC modemu, jak to komputer jest na końcówce kabla? Zamiast komputera ma być router, który będzie kierował ruchem w "sieci lokalnej". I to router ma być widoczny zamiast komputera, a nie zamiast modemu.

Jak mi Telkab laguje Angry No chyba, że router, ale już 4x restartowałem i bez zmian Huh
Widzę, że już ktoś zmienił za mnie temat na bardziej sensowny. Dziękuję. Smile

Panowie, widzę, że są w swoim żywiole Big Grin

Jutro dam znać jak się sprawy potoczyły i czy nastanie koniec wojny domowej Tongue

Dziękuję za zainteresowanie i wsparcie Smile
Stron: 1 2