Tczew - TCZ.PL - Forum dyskusyjne
TELKAB -TV cyfrowa - Wersja do druku

+- Tczew - TCZ.PL - Forum dyskusyjne (http://forum.tcz.pl)
+-- Dział: Kącik tematyczny (http://forum.tcz.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Internet i komputery (http://forum.tcz.pl/forumdisplay.php?fid=20)
+--- Wątek: TELKAB -TV cyfrowa (/showthread.php?tid=1894)



RE: TELKAB -TV cyfrowa - juli100 - 2010-02-25

Co z modułami,, CI'' mozna będzie dostać?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - PapaSmurf - 2010-03-04

Jakie są szanse, aby do oferty cyfrowej dołączył AXN?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - PapaSmurf - 2010-03-11

EPG a właściwie jego brak dla większości programów min. TVP POLONIA, Komedy central, HBO, Filmbox, Filmbox extra, Ale kino, Movies 24, TV1000, TCM, TV4, Polsat film, Polsat Play, Polsat Cafe, Eurosport, TVP Sport (czasami jest), Sportklub i sportklub+ (czasami jest), Polsat sport extra, Discovery Word, Travel&living, Animal Planet, BBC Knowledge, BBC Lifestyle, BBC Entertaiment, TVN Warszawa, TVP Historia, TVP Kultura i na innych kanałach również SA okresy że czasami informacja o audycji jest a czasami jej nie ma. A po to się bierze cyfrówkę aby to było i jest to bynajmniej dla mnie w dobie obecnie panującej reklamy bardzo ważna funkcja umożliwiająca identyfikację co jest właśnie na danym kanale nadawane i co będzie nadawane za jakiś czas. EPG to nie jest jakiś bajer zbyteczny tylko standard w dobie TV cyfrowej i powinien działać jak należy. W związku z tym mam pytanie czy będzie EPG działało tak jak należy czy pozostanie tak jak teraz czyli nijak.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - slother - 2010-03-11

(2010-03-11, 12:27)PapaSmurf napisał(a): EPG a właściwie jego brak dla większości programów min. TVP POLONIA, Komedy central, HBO, Filmbox, Filmbox extra, Ale kino, Movies 24, TV1000, TCM, TV4, Polsat film, Polsat Play, Polsat Cafe, Eurosport, TVP Sport (czasami jest), Sportklub i sportklub+ (czasami jest), Polsat sport extra, Discovery Word, Travel&living, Animal Planet, BBC Knowledge, BBC Lifestyle, BBC Entertaiment, TVN Warszawa, TVP Historia, TVP Kultura i na innych kanałach również SA okresy że czasami informacja o audycji jest a czasami jej nie ma. A po to się bierze cyfrówkę aby to było i jest to bynajmniej dla mnie w dobie obecnie panującej reklamy bardzo ważna funkcja umożliwiająca identyfikację co jest właśnie na danym kanale nadawane i co będzie nadawane za jakiś czas. EPG to nie jest jakiś bajer zbyteczny tylko standard w dobie TV cyfrowej i powinien działać jak należy. W związku z tym mam pytanie czy będzie EPG działało tak jak należy czy pozostanie tak jak teraz czyli nijak.

Ale działa jak należy Dodgy Jaki masz STB?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - PapaSmurf - 2010-03-11

(2010-03-11, 13:53)slother napisał(a):
(2010-03-11, 12:27)PapaSmurf napisał(a): EPG a właściwie jego brak dla większości programów min. TVP POLONIA, Komedy central, HBO, Filmbox, Filmbox extra, Ale kino, Movies 24, TV1000, TCM, TV4, Polsat film, Polsat Play, Polsat Cafe, Eurosport, TVP Sport (czasami jest), Sportklub i sportklub+ (czasami jest), Polsat sport extra, Discovery Word, Travel&living, Animal Planet, BBC Knowledge, BBC Lifestyle, BBC Entertaiment, TVN Warszawa, TVP Historia, TVP Kultura i na innych kanałach również SA okresy że czasami informacja o audycji jest a czasami jej nie ma. A po to się bierze cyfrówkę aby to było i jest to bynajmniej dla mnie w dobie obecnie panującej reklamy bardzo ważna funkcja umożliwiająca identyfikację co jest właśnie na danym kanale nadawane i co będzie nadawane za jakiś czas. EPG to nie jest jakiś bajer zbyteczny tylko standard w dobie TV cyfrowej i powinien działać jak należy. W związku z tym mam pytanie czy będzie EPG działało tak jak należy czy pozostanie tak jak teraz czyli nijak.

Ale działa jak należy Dodgy Jaki masz STB?

Digit MF4-K TechniSat


RE: TELKAB -TV cyfrowa - slother - 2010-03-11

EPG na tym STB powinno działać bez zadnych zastrzeżeń, sprobój przywrócić urządzenie do ustawień fabrycznych i zeskanować kanały (automatycznie). Czy STB na noc zostawiasz w trybie standby?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - juli100 - 2010-03-11

Co z modułami,, CI''będą rozprowadzane czy nie?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - PapaSmurf - 2010-03-12

Po przywróceniu do ustawień fabrycznych wszystko jest ok.  Chociaż to dziwne bo jedyne co zmieniałem to format obrazu z 4:3 na 16:9 i włączałem dźwięk AC3. a setboxa mam cały czas włączone bo przydaje się zegar aby móc się po wkurzać, że zachwalę trzeba wstawać ;P. THX za szybką odpowiedź, która rozwiązała tą niedogodność.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2010-03-12

(2010-03-11, 17:20)juli100 napisał(a): Co z modułami,, CI''będą rozprowadzane czy nie?

Witam. Moduły CAM (CI to slot w tv) są już dostępne.
Jedynie o co prosimy to upewnienie się że tv ma na pewno dekoder dvb-c (nie mylić z dvb-t). Odblokowaliśmy kilka testowych programów w przekazie cyfrowym tak więc można bez modułu CAM, odebrać te programy.
Jeżeli tv je wykryje, tzn że śmiało można użyć modułów CAM.
Szczegóły w Biurze Obsługi Klienta.

Pozdrawiam


RE: TELKAB -TV cyfrowa - juli100 - 2010-03-13

(2010-03-12, 10:01)thewill napisał(a):
(2010-03-11, 17:20)juli100 napisał(a): Co z modułami,, CI''będą rozprowadzane czy nie?

Witam. Moduły CAM (CI to slot w tv) są już dostępne.
Jedynie o co prosimy to upewnienie się że tv ma na pewno dekoder dvb-c (nie mylić z dvb-t). Odblokowaliśmy kilka testowych programów w przekazie cyfrowym tak więc można bez modułu CAM, odebrać te programy.
Jeżeli tv je wykryje, tzn że śmiało można użyć modułów CAM.
Szczegóły w Biurze Obsługi Klienta.

Pozdrawiam

Witam.Dziękuję za informację.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Mirmil - 2010-03-15

Nie wiem jak WAS, ale mnie to juz zaczyna powoli wkurzac!!! Mialem pelen pakiet analogowy jedynie ze wzgledu na HBO. Teraz gdy go zabrali to nawet cena pakietu nie zostala zmniejszona, a w cyfrowym zycza sobie dodatkowa oplate za HBO. Jak dla mnie to jest chamskie naciaganie klienta! Gdy wejdzie obowiazek cyfrowki to gleboko sie zastanowie czy zostac w Telkabie, bo jezeli tak dalej pojdzie to Telkab nie bedzie stanowil konkurencji dla komercyjnych platform cyfrowych.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - kamilus - 2010-03-15

Czego nie rozumiesz w tym, że HBO nie wydaje już licencji na analogi i wymaga takich właśnie opłat za cyfrę?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Mirmil - 2010-03-15

A myslisz, ze licencja analogowa to nie kosztowala? Obecnie jakby liczac pakiet: podstawowy cyfrowy + HBO, to cena HBO stanowi 1/3 ceny takiego pakietu. A cena pelnego pakietu analogowego dalej jest taka sama, bo przeciez dodali zapchaj dziure Polsat Film, ktory tak sie ma do HBO jak Fiat do Ferari Big Grin


RE: TELKAB -TV cyfrowa - ProxX - 2010-03-15

Wszędzie HBO kosztuje tyle samo. W analogu trochę inaczej sprawa wyglądała.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2010-03-15

ja powiem inaczej, hbo kosztuje standardowo 25 zł,
to w analogu bylo transmitowane za smiesznie pieniadze, i na kontynuacje takiej dystrybucji hbo nie chcialo sie juz dluzej godzic...

a w miejsce hbo wskoczyly inne płatne kanaly, a czy gorsze czy lepsze (raczej inne) - oplacac licencje i tak trzeba...