Tczew - TCZ.PL - Forum dyskusyjne
TELKAB -TV cyfrowa - Wersja do druku

+- Tczew - TCZ.PL - Forum dyskusyjne (http://forum.tcz.pl)
+-- Dział: Kącik tematyczny (http://forum.tcz.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Internet i komputery (http://forum.tcz.pl/forumdisplay.php?fid=20)
+--- Wątek: TELKAB -TV cyfrowa (/showthread.php?tid=1894)



RE: TELKAB -TV cyfrowa - kamilus - 2010-03-15

(2010-03-15, 16:34)Mirmil napisał(a): A myslisz, ze licencja analogowa to nie kosztowala?
Kosztowała. Jednak "ciutek" mniej.

Cytat:podstawowy cyfrowy + HBO, to cena HBO stanowi 1/3 ceny takiego pakietu.
Tylko, że to jest właśnie cena dyktowana przez HBO. Oczekujesz żeby operator dopłacał do interesu? (co swoją drogą byłoby nielegalne)

Cytat:A cena pelnego pakietu analogowego dalej jest taka sama, bo przeciez dodali zapchaj dziure Polsat Film, ktory tak sie ma do HBO jak Fiat do Ferari
Fakt - powinna pójść w górę skoro opłaty za kanały też idą w górę.

Prawdę mówiąc gdy oglądałem TV to oglądałem tylko HBO. Rozumiem więc frustrację innych osób. Jednak należy sobie uświadomić, iż to właśnie HBO narzuciło takie warunki i nie ma w tym winy Telkabu.
Były też osoby, które uważały HBO za zbędne, bo oglądały tylko Discovery. I jak tu dogodzić wszystkim. Dlatego też powstała telewizja cyfrowa, ale... no właśnie - cwaniacy u góry postanowili zarobić więcej i za cyfrę płaci się o wiele więcej niż za analog. Teraz każdy może mieć dokładnie to czego zapragnie... o ile go na to będzie stać.
Dlatego ja przesiadłem się na http://www.iplex.pl Big Grin
Mnie bowiem na cyfrę nie stać i nie będę wspierać HBO, które tak sobie poleciało z abonentami w kulki (swoją drogą mam wątpliwości czy dzięki podniesieniu ceny o 600% w stosunku do analogu uda im się pozyskać chociaż te 0.166% klientów aby się im to opłaciło).


RE: TELKAB -TV cyfrowa - PapaSmurf - 2010-03-15

No ja już używam modułu CI do TV i jak dla mnie jest to rewelacja pod względem funkcjonalności obsługi no i dzięki temu, że tv obsługuje HD mam TVN HD, TVP HD, Filmbox HD a dzięki temu przyjemność z oglądania jakość powala. Jedyny mankament to niekompatybilna strona kodowa znaków w EPG z moim sony bravia w5500 dlatego nie mam pl znaków w EPG ani nie wczytują się nazwy audycji z pl znakami. Dlatego mam pytanie czy istnieje możliwość puszczania EPG z stroną kodową obsługiwaną przez telewizory Sony lub o podanie sposobu kodowania znaków EPG abym mógł zgłosić do Sony brak obsługi jego w TV.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2010-03-15

(2010-03-15, 17:24)PapaSmurf napisał(a): Jedyny mankament to niekompatybilna strona kodowa znaków w EPG z moim sony bravia w5500 dlatego nie mam pl znaków w EPG ani nie wczytują się nazwy audycji z pl znakami. Dlatego mam pytanie czy istnieje możliwość puszczania EPG z stroną kodową obsługiwaną przez telewizory Sony lub o podanie sposobu kodowania znaków EPG abym mógł zgłosić do Sony brak obsługi jego w TV.

no niestety, tutaj jest problem, gdyz za poprawne wyswietlanie polskich znakow jest odpowiedzialny dekoder. ty go masz wbudowany w tv, i to niestety jego niedoskonalosc... z naszej strony nic zrobic sie nie da...
ew sprawdz czy moze jest jakis "nowy soft?" do twojego tv, moze cos da sie z updatowac Big Grin


RE: TELKAB -TV cyfrowa - PapaSmurf - 2010-03-15

Wiem, że za wyświetlanie odpowiada dekoder i byłem świadomy tego zmieniając setboksa na moduł do dekodowania Conaxa bo o braku pl znaków wiedziałem juz wcześniej i domyślałem się, że to wina TV w sumie to chyba wszystkich telewizorów Sony bynajmniej dwóch modeli. a do braku EPG będę musiał przywyknąć bo dla lepszej jakości obrazu + kanały HD (w moim przypadku) szkoda, że tylko 3 i jednego pilota warto wybrać moduł CI Conaxa i bynajmniej nie mam w tym przypadku pretensji do Telkabu, że EPG nie do końca chodzi tak jak powinno a temat poruszyłem bo myślałem, że może można w jakiś prosty sposób ustawić aby EPG było wysyłane w różnych systemach kodowania PL znaków. Sprawę już poruszyłem na forum sony z nadzieją, że zaktualizują soft.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - tadziotcz - 2010-03-22

witam ja mam takie zapytanie do p adama czy jest jakas szansa na odbior stacji radiowych satelitarnych slucham duzo muzyki a ta w tv mnie nie interesuje


Telkab brak sygnału??? - Pytek - 2010-05-01

Cześć wszystkimBig Grin mam problem wczoraj podłączyłem dekoder telkabu cyfrowego i wszystko było oki ale dziś od rana wyskakuje na każdym programie "Brak Sygnału" zresetowałem dekoder ,ale od rana dekoder nie może wyszukać na nowo żadnego programu, trochę mnie to dziwi bo tv analogowa odbiera normalnie a cyfrowa nie! o co tu chodzi, dodam iż mieszkam w nowych blokach na bajkowym. Możliwe że to telkab coś nawala? Wdzieczny będę za jakieś rady pozdrawiamCool


RE: Telkab brak sygnału??? - MacGyver - 2010-05-01

TELKAB Sp. z o.o. ul. Jagiellońska 55
83-110 Tczew
Biuro Obsługi Klienta,
poniedziałki i czwartki w godz. 10.00-18.00
wtorki, środy i piątki w godz. 10.00-17.00
ul. Wojska Polskiego 22 (DH Retman, I piętro)
tel. 58 777-27-27, 58 531-10-50, fax 58 530-00-53
e-mail: tvk@tczew.net.pl


RE: Telkab brak sygnału??? - thewill - 2010-05-01

wszystko dziala jak najlepiej, sprawdz dokladnie okablowanie, czy czasem "przez przypadek" cos sie nie odczepilo...


...moderator niech podlaczy ten temat pod tv cyfrowa.... niepotrzebnie robi sie balagan

pozdr


RE: Telkab brak sygnału??? - Robike - 2010-05-01

(2010-05-01, 21:18)thewill napisał(a): wszystko dziala jak najlepiej, sprawdz dokladnie okablowanie, czy czasem "przez przypadek" cos sie nie odczepilo...


...moderator niech podlaczy ten temat pod tv cyfrowa.... niepotrzebnie robi sie balagan

pozdr

Może gdzieś antena jest załamana


RE: Telkab brak sygnału??? - thewill - 2010-05-02

(2010-05-01, 21:21)Robike napisał(a): Może gdzieś antena jest załamana

że co ?


RE: Telkab brak sygnału??? - lukee - 2010-05-02

(2010-05-02, 09:57)thewill napisał(a):
(2010-05-01, 21:21)Robike napisał(a): Może gdzieś antena jest załamana

że co ?

Może chodziło o przewód antenowy, że niby gdzieś może być przełamany - chociaż wątpię Wink


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Pytek - 2010-05-02

już działaSmile powyciągałem wszystkie kable z dekodera podłączyłem na nowo i jest ok właśnie wyszukuje programy ps. za szybko pochwaliłem dekoder poszukał programy i teraz na każdym kanale wyświetla "brak sygnału" ręce mi już opadają hehe sprawdzałem wszystkie kable i jest ok


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2010-05-02

(2010-05-02, 15:13)Pytek napisał(a): już działaSmile powyciągałem wszystkie kable z dekodera podłączyłem na nowo i jest ok właśnie wyszukuje programy ps. za szybko pochwaliłem dekoder poszukał programy i teraz na każdym kanale wyświetla "brak sygnału" ręce mi już opadają hehe sprawdzałem wszystkie kable i jest ok

a karta jest dobrze włożona ?
trzeba ja włożyć na odwrót niż pokazuje strzałka...


RE: TELKAB -TV cyfrowa - slother - 2010-05-02

Jaki settop?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Pytek - 2010-05-03

(2010-05-02, 22:32)slother napisał(a): Jaki settop?
że co?Smile heheh
ja wkładam kartę czipem do dołu chyba dobrze?