Tczew - TCZ.PL - Forum dyskusyjne
TELKAB -TV cyfrowa - Wersja do druku

+- Tczew - TCZ.PL - Forum dyskusyjne (http://forum.tcz.pl)
+-- Dział: Kącik tematyczny (http://forum.tcz.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Internet i komputery (http://forum.tcz.pl/forumdisplay.php?fid=20)
+--- Wątek: TELKAB -TV cyfrowa (/showthread.php?tid=1894)



RE: TELKAB -TV cyfrowa - karo - 2011-04-27

U mnie wszystko jest tak, jak napisał Thewill


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2011-04-27

(2011-04-27, 21:10)karo napisał(a): U mnie wszystko jest tak, jak napisał Thewill

dodam, ze przy nowym wstrajaniu programów, dekoder powinien znaleźć ponad 140 programów cyfrowych. oczywiście odbiór będzie możliwy tylko tych, które są w wykupionym pakiecie. jednakże w przyszłości zdecydowanie polecam dodawanie każdych nowych programów które dekoder znajdzie, np na takie okazje jak teraz. Pamiętajmy też , że ostatnio jest dużo zmian, i co miesiąc jakieś nowe programy dochodzą prawie w każdym pakiecie.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Max - 2011-04-30

(2011-04-27, 21:28)thewill napisał(a): dodam, ze przy nowym wstrajaniu programów, dekoder powinien znaleźć ponad 140 programów cyfrowych.
Ustawiłem nowe pełne strojenie (mam dekoder dvb-c w TV LG) i znalazło mi 87 programów cyfrowych. Może ktoś z was podać zakres częstotliwości w jakich należy szukać wszystkich programów (np. nie mam TVP1 HD a pamiętam że przy poprzedniej promocji świątecznej ten program udało mi się zestroić i oglądać)


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2011-04-30

(2011-04-30, 20:01)Max napisał(a):
(2011-04-27, 21:28)thewill napisał(a): dodam, ze przy nowym wstrajaniu programów, dekoder powinien znaleźć ponad 140 programów cyfrowych.
Ustawiłem nowe pełne strojenie (mam dekoder dvb-c w TV LG) i znalazło mi 87 programów cyfrowych. Może ktoś z was podać zakres częstotliwości w jakich należy szukać wszystkich programów (np. nie mam TVP1 HD a pamiętam że przy poprzedniej promocji świątecznej ten program udało mi się zestroić i oglądać)
wydaje mi się że masz wpisaną jakąś częstotliwość startową, wyższą niż najniższa używana, dlatego dekoder omija kilka istotnych częstotliwości.
zacznij przeszukiwać po prostu od początku zakresu, zajmie to trochę więcej czasu ale będziesz mieć pewność. btw. w przekazie cyfrowym jest prawie 150 kanałów i tyle dekoder powinien ich znaleźć, natomiast działać będą te które abonent ma wykupione.

pozdrawiam


RE: TELKAB -TV cyfrowa - slaw - 2011-05-01

Witam
orientuje sie ktos lub ma ktos podobny problem... nie dziala mi nsport hd mimo ze reszta programow z pakietu super hd dziala mi bez problemu... nsport dzialal przez kilka dni a teraz od piatku wyskakuje "kanal niedostepny" ... dzis koło 15 wlaczyl sie na 30 minut i znow brak...


Ma ktos podobny problem?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - PapaSmurf - 2011-05-02

Ja mam to samo od dwóch dni nie ma nsport HD a jutro mecz Real Barca a w pakiecie podstawowym nie ma nsport. Od 10 dzwonie do BOK najpierw nie odbierali albo zajęte a teraz juz tylko automatyczna sekretarka. A jutro specjalnie na mecz do mnie przyjeżdżają bo „mam” nsportHD a tu pewnie nic z oglądania meczu nie będzie.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - slaw - 2011-05-02

odpisali mi na meila ze problem jest z sygnalem od uslugodawcy... niby zglosili i czekaja na rozwiazanie... zaraz bede dzwonil i staral sie czegos dowiedziec


...niestety nie mozna sie dodzwonić...


RE: TELKAB -TV cyfrowa - PapaSmurf - 2011-05-02

Mogli chociaż zwykły nsport odblokować dla posiadaczy pakietu super HD bo pewnie kupa ludzi ma pakiet cyfrowy 1 + pakiety HD a tam niestety nie ma nsport bo w sumie nie potrzebny jest skoro jest wersja HD bynajmniej ja się tym kierowałem wolałem pakiet cyfrowy 1 + nfilmHD i super HD bo dawało mi to wszystkie kanały jakie chciałem oglądać szkoda mi było tylko straty Domo ale za jeden kanał nie warto było tyle placić.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - slaw - 2011-05-02

mogli to oni chociaz dac jakies info lub odbierac telefony...


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2011-05-02

biuro dzisiaj bylo nieczynne, ale zawsze mozna sie nagrac na sekretarke. natomiast problem nsport_hd naprawiony


RE: TELKAB -TV cyfrowa - slaw - 2011-05-02

program zaczął mi dzialac tyle ze nie bylo dzwieku... teraz tu juz ani obrazu ani dzwieku nie mam... a jak u reszty?



ok juz wszystko dziala xD


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2011-05-05

Kolejna nowość programowa w TVK Telkab.
Z dniem dzisiejszym rozpoczęły się testy najnowszego kanału wysokiej rozdzielczości na rynek Polski VIASAT History HD/ Nature HD. Kanał ten zadebiutował oficjalnie w dniu wczorajszym, a już dzisiaj jest dostępny dla naszych Klientów - jako pierwsi w Polsce!

Kanał testowo do końca maja dostępny jest dla wszystkich abonentów cyfrowych, docelowo pojawi się w pakiecie SuperHD.

Szczegóły na http://www.tczew.net.pl


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Kratos - 2011-05-09

Czy ktoś z was ma cyfrówkę w Telkabie? Czy mają tam dekodery PVR z nagrywaniem i przewijaniem/zatrzymywaniem na żywo? Bo podobno mają ale z podłączeniem zewnętrznej pamięci :\


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2011-05-10

(2011-05-09, 22:27)Kratos napisał(a): Czy ktoś z was ma cyfrówkę w Telkabie? Czy mają tam dekodery PVR z nagrywaniem i przewijaniem/zatrzymywaniem na żywo? Bo podobno mają ale z podłączeniem zewnętrznej pamięci :\

Są tylko dekodery HD z portem USB do podłączenia zewnętrznej pamięci flash. Oczywiście po jej podłączeniu można pauzować i przewijać.
Pamięć flash np 8GB to koszt ok 30-50 zł a zawsze możemy ją wyjąć i przeznaczyć do czegoś innego.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - kaul - 2011-05-10

o i zawsze dodatkowa pamięć lata koło zestawu TV... o nie nie nie! i do nagrywarki dodatkowy pilot jeszcze... :/ same problemy są!