Tczew - TCZ.PL - Forum dyskusyjne
TELKAB -TV cyfrowa - Wersja do druku

+- Tczew - TCZ.PL - Forum dyskusyjne (http://forum.tcz.pl)
+-- Dział: Kącik tematyczny (http://forum.tcz.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Internet i komputery (http://forum.tcz.pl/forumdisplay.php?fid=20)
+--- Wątek: TELKAB -TV cyfrowa (/showthread.php?tid=1894)



RE: TELKAB -TV cyfrowa - Star - 2012-05-31

(2012-05-31, 20:50)TCZ.PL@2009 napisał(a): Posiadam pakiet cyfrowy1 i dekoder cyfrowy SD.
Chciałbym zamienić na dekoder cyfrowy HD w Telekab.
Czy jest taka możliwość i jak przedstawia się cennik.

Nie wiem co oferuje firma Telekab , ale w Telkabie tak możliwość jest.
Wystarczy pójść do BOK na ul Słowackiego .


RE: TELKAB -TV cyfrowa - ProxX - 2012-06-01

Na stronie w sumie nie ma żadnej informacji o dodatkowej opłacie za dekoder HD. Najlepiej przedzwonić do BOK'u i się zapytać Smile


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2012-06-06

Witam.
Kanały TVP1 HD oraz TVP2 HD zostały dzisiaj dodane do oferty cyfrowej.
Dostęp do kanałów mają wszyscy cyfrowi abonenci posiadający dekoder HD lub moduł. Kanały pojawiły się na pozycji w EPG odpowiednio 31 i 32 na częstotliwości 370MHz. Kanały są pobierane bezpośrednio od tvp gwarantując najwyższą jakość sygnału (lepsza jakość niż w dvb-t czy platformach satelitarnych), stały bitrate na poziomie ok 11mbit.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - jacek131 - 2012-06-06

no już myślałem...brawo Telkab!Cool


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Rogi - 2012-06-06

O fajnie, będzie można mecze oglądać w HD. Big Grin


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Star - 2012-06-07

(2012-06-06, 19:38)thewill napisał(a): Witam.
Kanały TVP1 HD oraz TVP2 HD zostały dzisiaj dodane do oferty cyfrowej.
Dostęp do kanałów mają wszyscy cyfrowi abonenci posiadający dekoder HD lub moduł. Kanały pojawiły się na pozycji w EPG odpowiednio 31 i 32 na częstotliwości 370MHz. Kanały są pobierane bezpośrednio od tvp gwarantując najwyższą jakość sygnału (lepsza jakość niż w dvb-t czy platformach satelitarnych), stały bitrate na poziomie ok 11mbit.

thewill tego nie napisał ale póki co TVP1 i TVP2 HD w Telkabie nie są kodowane a więc wszyscy mogą je oglądać.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2012-06-07

tak, są odkodowane, i na pewno pozostaną takie do końca euro2012..
tak więc posiadacze tv z wbudowanym dekoderem dvb-c/mpeg4 mogą je oglądać


RE: TELKAB -TV cyfrowa - jacek131 - 2012-06-08

(2012-06-07, 14:56)thewill napisał(a): tak, są odkodowane, i na pewno pozostaną takie do końca euro2012..
tak więc posiadacze tv z wbudowanym dekoderem dvb-c/mpeg4 mogą je oglądać

no i chyba powinny zostać odkodowane ponieważ są darmowe w dvb-t,
cwaniaki z "multimedia"


RE: TELKAB -TV cyfrowa - karo - 2012-06-10

(2012-06-07, 14:56)thewill napisał(a): tak, są odkodowane, i na pewno pozostaną takie do końca euro2012..
tak więc posiadacze tv z wbudowanym dekoderem dvb-c/mpeg4 mogą je oglądać

U mnie nie można!!!


RE: TELKAB -TV cyfrowa - karo - 2012-06-11

Przepraszam, jednak można. Nie zaktualizowałam listy kanałów Wink


RE: TELKAB -TV cyfrowa - ProxX - 2012-06-11

U mnie też trzeba było aktualizować listę.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - sting - 2012-06-17

Już widzę tą promocję w Telkabie po Euro:
"Tylko u nas w Telkabie dodatkowo płatne kanały TVP1HD oraz TVP2HD za dodatkowe 20 zł do abonamentu."
Pakiet będzie zawierał pewnie jakieś inne badziewie ale i tak minimum 20 zł do abonamentu.
Poczekamy, zobaczymy.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2012-06-17

krótko. Tvp1 hd oraz tvp2 hd są w pakiecie cyfrowy1 i tam pozostaną. Nie będzie żadnych dodatkowych opłat. Sting jest w błędzie.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Tomuś - 2012-06-22

Macie History HD w pakiecie cyfrowym 2.

Od kilku dni kanał ten jest u mnie nie dostępny...

Nie mogę oglądać serialu Gwiazdy Lombaru itp Big Grin


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Star - 2012-06-22

(2012-06-22, 12:41)Tomuś napisał(a): Macie History HD w pakiecie cyfrowym 2.

Od kilku dni kanał ten jest u mnie nie dostępny...

Nie mogę oglądać serialu Gwiazdy Lombaru itp Big Grin

Na stronie telkabu jest info:
Informujemy, że w związku z uruchomieniem MUXu-1 z nadajnika naziemnego w Gdańsku, zmuszeni byliśmy zmienić częstotliwości nadawania telewizji cyfrowej.
Naszych Abonentów prosimy o ponowne wstrojenie dekoderów STB. Żadne programy nie zmieniły swojej pozycji.