Tczew - TCZ.PL - Forum dyskusyjne
TELKAB -TV cyfrowa - Wersja do druku

+- Tczew - TCZ.PL - Forum dyskusyjne (http://forum.tcz.pl)
+-- Dział: Kącik tematyczny (http://forum.tcz.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Internet i komputery (http://forum.tcz.pl/forumdisplay.php?fid=20)
+--- Wątek: TELKAB -TV cyfrowa (/showthread.php?tid=1894)



RE: TELKAB -TV cyfrowa - zefir - 2012-11-22

takie rzeczy tylko na telewizorach z modułami się stały i jest to niezależne od operatora.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - McB - 2012-11-23

(2012-11-22, 20:19)thewill napisał(a): A masz moduł czy STB, nasze STB "takich jaj" nie powinny robić.
Natomiast abonent który otrzymuje moduł, działa na dekoderze wbudowanym w TV, no i tutaj niestety na niektórych tv dzieją się różne cudawianki Big Grin
(jest to jakieś tam ryzyko biorąc moduł)

Mam od Was tylko kartę. Choć przy okazji pochwalić muszę, że obraz z kablówki mam dobrej jakości. Ale odpukać ;]


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2012-11-23

(2012-11-23, 10:24)McB napisał(a): Mam od Was tylko kartę. Choć przy okazji pochwalić muszę, że obraz z kablówki mam dobrej jakości. Ale odpukać ;]

Dokładnie to masz od nas moduł + karta :>


RE: TELKAB -TV cyfrowa - McB - 2012-11-23

(2012-11-23, 11:19)thewill napisał(a):
(2012-11-23, 10:24)McB napisał(a): Mam od Was tylko kartę. Choć przy okazji pochwalić muszę, że obraz z kablówki mam dobrej jakości. Ale odpukać ;]

Dokładnie to masz od nas moduł + karta :>

Dokładnie to otrzymałem od Was tylko kartę, którą zainstalowałem w TV


RE: TELKAB -TV cyfrowa - McB - 2012-11-23

(2012-11-23, 15:25)McB napisał(a):
(2012-11-23, 11:19)thewill napisał(a):
(2012-11-23, 10:24)McB napisał(a): Mam od Was tylko kartę. Choć przy okazji pochwalić muszę, że obraz z kablówki mam dobrej jakości. Ale odpukać ;]

Dokładnie to masz od nas moduł + karta :>

Dokładnie to otrzymałem od Was tylko kartę, którą zainstalowałem w TV

PS Zwiększycie kiedyś bitrate TVN24? Ta kompresja aż w oczy kole, czasami lepiej chyba Polonia1 wygląda



RE: TELKAB -TV cyfrowa - zefir - 2012-11-23

(2012-11-23, 15:27)McB napisał(a):
(2012-11-23, 15:25)McB napisał(a):
(2012-11-23, 11:19)thewill napisał(a):
(2012-11-23, 10:24)McB napisał(a): Mam od Was tylko kartę. Choć przy okazji pochwalić muszę, że obraz z kablówki mam dobrej jakości. Ale odpukać ;]

Dokładnie to masz od nas moduł + karta :>

Dokładnie to otrzymałem od Was tylko kartę, którą zainstalowałem w TV

PS Zwiększycie kiedyś bitrate TVN24? Ta kompresja aż w oczy kole, czasami lepiej chyba Polonia1 wygląda

samej karty deszyfrującej do telewizora nie włożysz bez modułu CAM.
Czyli musiałeś otrzymać i kartę deszyfrującą (taka niebieska) i moduł CAM (taki metalowy z pomarańczową/żółtą naklejką).
Kartę (niebieską) wkłada się do modułu (metalowego) i dopiero całość do telewizora.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - ProxX - 2012-11-23

A czy można już opłacać 2 moduły CAM w jednym mieszkaniu? Dodam, że w mieszkaniu są 3 gniazda antenowe w ścianach.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Star - 2012-11-23

A kto Ci broni zapłacić dwa abonamenty ,nie Ty pierwszy i ostatni.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - ProxX - 2012-11-23

(2012-11-23, 21:57)Star napisał(a): A kto Ci broni zapłacić dwa abonamenty ,nie Ty pierwszy i ostatni.

Kiedyś obiło się o uszy, że nie można 2 modułów posiadać.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - karo - 2012-11-24

A nie ma szans na zniżkę za drugi moduł w jednym mieszkaniu????


RE: TELKAB -TV cyfrowa - MacGyver - 2012-11-24

(2012-11-23, 16:31)zefir napisał(a): samej karty deszyfrującej do telewizora nie włożysz bez modułu CAM.
Czyli musiałeś otrzymać i kartę deszyfrującą (taka niebieska) i moduł CAM (taki metalowy z pomarańczową/żółtą naklejką).
Kartę (niebieską) wkłada się do modułu (metalowego) i dopiero całość do telewizora.

A jeśli posiada moduł CAM wbudowany w telewizor, to też nie włoży karty? Wtedy też potrzebuje kolejny moduł?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - ProxX - 2012-11-24

(2012-11-24, 00:00)karo napisał(a): A nie ma szans na zniżkę za drugi moduł w jednym mieszkaniu????

No póki co nie było możliwości dopłacać np. 10 zł za drugi moduł. Chyba właśnie tak jak pisał wcześniej Star trzeba było 2 abonamenty płacić. Chciałem się dowiedzieć jak to teraz wygląda, bo szykuje się drugi tv i trzeba coś zrobić z tv na nim Smile


RE: TELKAB -TV cyfrowa - McB - 2012-11-24

(2012-11-23, 16:31)zefir napisał(a):
(2012-11-23, 15:27)McB napisał(a):
(2012-11-23, 15:25)McB napisał(a):
(2012-11-23, 11:19)thewill napisał(a):
(2012-11-23, 10:24)McB napisał(a): Mam od Was tylko kartę. Choć przy okazji pochwalić muszę, że obraz z kablówki mam dobrej jakości. Ale odpukać ;]

Dokładnie to masz od nas moduł + karta :>

Dokładnie to otrzymałem od Was tylko kartę, którą zainstalowałem w TV

PS Zwiększycie kiedyś bitrate TVN24? Ta kompresja aż w oczy kole, czasami lepiej chyba Polonia1 wygląda

samej karty deszyfrującej do telewizora nie włożysz bez modułu CAM.
Czyli musiałeś otrzymać i kartę deszyfrującą (taka niebieska) i moduł CAM (taki metalowy z pomarańczową/żółtą naklejką).
Kartę (niebieską) wkłada się do modułu (metalowego) i dopiero całość do telewizora.

Ale głupi jestem, faktycznie - był moduł + karta. A ja to potraktowałem to w poście jako jedność. A co z bitrate TVN24? Będzie taki już na zawsze?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2012-11-24

Bitrate tvn24 idzie taki jak nadaje tvn24.
Nie wplywamy w bitrate.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - McB - 2012-11-24

(2012-11-24, 14:37)thewill napisał(a): Bitrate tvn24 idzie taki jak nadaje tvn24.
Nie wplywamy w bitrate.

OK, to już nie "męczę"