Tczew - TCZ.PL - Forum dyskusyjne
TELKAB -TV cyfrowa - Wersja do druku

+- Tczew - TCZ.PL - Forum dyskusyjne (http://forum.tcz.pl)
+-- Dział: Kącik tematyczny (http://forum.tcz.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Internet i komputery (http://forum.tcz.pl/forumdisplay.php?fid=20)
+--- Wątek: TELKAB -TV cyfrowa (/showthread.php?tid=1894)



RE: TELKAB -TV cyfrowa - zefir - 2012-11-24

(2012-11-24, 01:14)MacGyver napisał(a):
(2012-11-23, 16:31)zefir napisał(a): samej karty deszyfrującej do telewizora nie włożysz bez modułu CAM.
Czyli musiałeś otrzymać i kartę deszyfrującą (taka niebieska) i moduł CAM (taki metalowy z pomarańczową/żółtą naklejką).
Kartę (niebieską) wkłada się do modułu (metalowego) i dopiero całość do telewizora.

A jeśli posiada moduł CAM wbudowany w telewizor, to też nie włoży karty? Wtedy też potrzebuje kolejny moduł?

jeszcze nie spotkałem się z telewizorem, który ma wbudowany moduł..
Zawsze jest to tylko gniazdo CommonInterface, do którego wkłada się moduł CAM z kartą deszyfrującą. Jest to tak rozwiązane choćby dlatego, że moduły mają różne systemy szyfrowania, np. w Telkabie jest Conax.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - jacek131 - 2012-11-29

hello, w sobote rusza tvn24 HD, bedzie dostepny w Telkabie? pzdr.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2012-11-29

(2012-11-29, 14:15)jacek131 napisał(a): hello, w sobote rusza tvn24 HD, bedzie dostepny w Telkabie? pzdr.

Docelowo pewnie tak. Ale nie spodziewał bym się tego w jakimś szybkim czasie.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - miejscowy - 2012-12-16

Kupując dziś nowy telewizor z tunerem dvb-t oraz dvb-c będzie mi coś jeszcze potrzebne do odbioru telewizji cyfrowej z telkabu ? Piszecie coś o kartach, modułach i dekoderach ...
Czy wystarczy tuner w tv i podłączenie anteny ?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - ProxX - 2012-12-16

(2012-12-16, 19:20)miejscowy napisał(a): Kupując dziś nowy telewizor z tunerem dvb-t oraz dvb-c będzie mi coś jeszcze potrzebne do odbioru telewizji cyfrowej z telkabu ? Piszecie coś o kartach, modułach i dekoderach ...
Czy wystarczy tuner w tv i podłączenie anteny ?

Z tyłu tv znajduje się slot CI+, w który wkłada się moduł wraz z kartą deszyfrującą. Moduł i karta do odbioru w Telkabie przy podpisywaniu aneksu na tv cyfrową.

Każdy operator stosuje swój moduł wraz z kartą dlatego w tv mamy tylko slot na te karty, podobnie jak w telefonie.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - miejscowy - 2012-12-16

(2012-12-16, 19:39)ProxX napisał(a):
(2012-12-16, 19:20)miejscowy napisał(a): Kupując dziś nowy telewizor z tunerem dvb-t oraz dvb-c będzie mi coś jeszcze potrzebne do odbioru telewizji cyfrowej z telkabu ? Piszecie coś o kartach, modułach i dekoderach ...
Czy wystarczy tuner w tv i podłączenie anteny ?

Z tyłu tv znajduje się slot CI+, w który wkłada się moduł wraz z kartą deszyfrującą. Moduł i karta do odbioru w Telkabie przy podpisywaniu aneksu na tv cyfrową.

Każdy operator stosuje swój moduł wraz z kartą dlatego w tv mamy tylko slot na te karty, podobnie jak w telefonie.

Czy ten moduł jest płatny ?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Rogi - 2012-12-16

(2012-12-16, 19:54)miejscowy napisał(a): Czy ten moduł jest płatny ?

Za free.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - amplifier - 2013-01-27

Witam.Czy w Telkabie jest już dostępna usługa multiroom ??


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2013-02-11

Ważna informacja dla Abonentów TVK Telkab, korzystających z usługi telewizji cyfrowej!

W nocy z dnia 11 na 12 lutego, zostaną przeprowadzone zmiany w układzie częstotliwości telewizji cyfrowej. W związku z tym, osoby, które 12 lutego zauważą brak niektórych programów cyfrowych, proszone są o ponowne wstrojenie dekoderów cyfrowych lub telewizorów wyposażonych w moduł CI. Zmiany te są konieczne aby móc w najbliższym czasie zaoferować jeszcze ciekawszą ofertę telewizji z większą ilością programów cyfrowych.

Za wszelkie niedogodności przepraszamy.

Zarząd Telkab Sp. z o.o.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - niunia9970 - 2013-02-12

U mnie brak bardzo wielu programów i nie pomaga ponowne strojenie (mam dekoder)... Podobny problem u co najmniej kilku znajomych, a w telkabie każą szukać jeszcze raz, ale ile można ;(


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2013-02-12

(2013-02-12, 11:07)niunia9970 napisał(a): U mnie brak bardzo wielu programów i nie pomaga ponowne strojenie (mam dekoder)... Podobny problem u co najmniej kilku znajomych, a w telkabie każą szukać jeszcze raz, ale ile można ;(

Najlepiej przywrócić ustawienia fabryczne i wstroic jeszcze raz.
A jaki dekoder posiadasz, możesz podać dokładny model?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - niunia9970 - 2013-02-12

TechniSat DiGYBOXX HD CX i nie pomaga przywrócenie ustawień fabrycznych a szukam już z 5 raz. Dwóch znajomych ma ten sam dekoder co ja i ten sam problem, może to coś z dekoderem?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2013-02-12

(2013-02-12, 11:33)niunia9970 napisał(a): TechniSat DiGYBOXX HD CX i nie pomaga przywrócenie ustawień fabrycznych a szukam już z 5 raz. Dwóch znajomych ma ten sam dekoder co ja i ten sam problem, może to coś z dekoderem?

dekodery w nocy były sprawdzane, i diggyboxx tez się aktualizowały.
pytanie, czy po przywróceniu ustawień fabrycznych i wykonaniu pełnego skanowania dekoder wstraja wszystko z wyjątkiem tych kilku programów, czy nic nie wstraja.
i czy możesz określić o które programy dokładnie chodzi,
i czy działają ci np: tvp1hd, tvp2 hd, polsat hd, tvn hd, tetka,
oraz np eurosport, tvn24 itd ?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - zefir - 2013-02-12

(2013-02-12, 13:19)thewill napisał(a):
(2013-02-12, 11:33)niunia9970 napisał(a): TechniSat DiGYBOXX HD CX i nie pomaga przywrócenie ustawień fabrycznych a szukam już z 5 raz. Dwóch znajomych ma ten sam dekoder co ja i ten sam problem, może to coś z dekoderem?

dekodery w nocy były sprawdzane, i diggyboxx tez się aktualizowały.
pytanie, czy po przywróceniu ustawień fabrycznych i wykonaniu pełnego skanowania dekoder wstraja wszystko z wyjątkiem tych kilku programów, czy nic nie wstraja.
i czy możesz określić o które programy dokładnie chodzi,
i czy działają ci np: tvp1hd, tvp2 hd, polsat hd, tvn hd, tetka,
oraz np eurosport, tvn24 itd ?

Odnośnie ustawienia dekodera DigyBoxx należy przywrócić na nim ustawienia fabryczne i wyszukać programy:

Menu->ust.fabryczne->przywróć ust. fabryczne (potwierdzić 'tak')

po uruchomieniu dekodera wybrać język polski, kraj Polska, odpowiedni format obrazu i wtedy 'Wyszukiwanie wszystkich kanałów'.
Wtedy dekoder powinien znaleźć wszystkie kanały z nowymi częstotliwościami.
Sprawdziłem i takie ustawienie dekodera działa.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - niunia9970 - 2013-02-12

Nie było miedzy innymi tych właśnie programów (tvp1hd, tvp2 hd, polsat hd, tvn hd, tetka,
oraz np eurosport, tvn24), ale już są, znaczy znalazłam, tyle że na zupełnie innych kanałach, poczynając od 1000 wzwyż... To trochę problem, bo trzeba przepisać sobie wszystkie programy i kanały, ale da się zrobić.
Na stronie Telkabu mogła by być nowa ściąga odnośnie tych zmian do wydruku.