Tczew - TCZ.PL - Forum dyskusyjne
TELKAB -TV cyfrowa - Wersja do druku

+- Tczew - TCZ.PL - Forum dyskusyjne (http://forum.tcz.pl)
+-- Dział: Kącik tematyczny (http://forum.tcz.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Internet i komputery (http://forum.tcz.pl/forumdisplay.php?fid=20)
+--- Wątek: TELKAB -TV cyfrowa (/showthread.php?tid=1894)



RE: TELKAB -TV cyfrowa - zefir - 2013-04-11

(2013-04-11, 21:52)aziorek napisał(a):
(2013-04-11, 21:46)zefir napisał(a):
(2013-04-11, 21:44)aziorek napisał(a): No cóż cierpi na syndrom"BRAK DOSTĘPU"średnio raz na1,5 miesiąca.Sad



Doskonale wiesz,że te kanały na liście są a więc nie rób sobie ze mnie jaj.

jaki tv? i jaki moduł - Technisat czy Smit ?

TECHNISAT a najgorsze jest to,że przez telefon wciskają kit a już jedziesz do biura to zawsze ta sama śpiewka"NO FAKTYCZNIE TO BŁĄD W SYSTEMIE"

a z czym tym razem miałeś dokładnie problem? bo błąd w systemie nie wiąże się z 'brakiem systemu', albo coś kręcisz.. może mówią Ci, że reaktywują kartę?

nie opowiedziałeś jaki tv?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - aziorek - 2013-04-11

No przecież pisze,że technisat(dekoder)nie mam w zwyczaju opowiadania bajek.Oczywiście,że mówi" za chwile reaktywuje karte"ale nic z tego nie wynika bo karta i tak nie działa.Dopiero po wizycie w bok i telefonie do informatyka nagle wszystko zaczyna działać.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - zefir - 2013-04-11

(2013-04-11, 22:05)aziorek napisał(a): No przecież pisze,że technisat(dekoder)nie mam w zwyczaju opowiadania bajek.Oczywiście,że mówi" za chwile reaktywuje karte"ale nic z tego nie wynika bo karta i tak nie działa.Dopiero po wizycie w bok i telefonie do informatyka nagle wszystko zaczyna działać.

a ten informatyk co Ci mówi, że wtedy robi?
Wiesz to jest ciekawe co mówisz, bo jeżeli klient ma 'brak dostępu', a nie ma zablokowanej karty, to tylko się reaktywuje kartę. Jeżeli to nie pomaga to ust. fabryczne dekodera. jeżeli to nie pomaga to wizyta technika.

A jeszcze pytanie, ten dekoder SD czy HD? jeżeli SD to k3x czy mf4k ?
HD - Digyboxx czy K1 czy HD4 czy HD8?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - aziorek - 2013-04-11

HD4CX,czasem telkab odkodowuje niektóre kanały i po ich ponownym zakodowaniu u mnie już ich nie ma.Co mówi informatyk,że jakiś kod zle wprowadził do systemu.Przyczyna tkwi w moim pakiecie którego nie ma już w sprzedaży i pewnie dlatego jest pomijany w systemie.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - rabit16 - 2013-04-12

Kablowka promax sprzedaje canal platinum w promocji 12 miesiecy za 44 zl widac mozna szkoda tylko ze to jarocin ale my tez niejestesmy metropoliaIdea


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Łukasz - 2013-04-12

[/quote]

TECHNISAT a najgorsze jest to,że przez telefon wciskają kit a już jedziesz do biura to zawsze ta sama śpiewka"NO FAKTYCZNIE TO BŁĄD W SYSTEMIE".Jak ktoś jest abonentem 20 lat bez przerwy to jednak oczekuje lepszej obsługi.[/quote]

Zapomnij, nie w Telkabie.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2013-04-12

(2013-04-12, 14:18)rabit16 napisał(a): Kablowka promax sprzedaje canal platinum w promocji 12 miesiecy za 44 zl widac mozna szkoda tylko ze to jarocin ale my tez niejestesmy metropoliaIdea
pisząc szkoda... byś musiał znać ofertę i wiedzieć jakie ceny będzie miał Telkab.
Póki co Telkab nie ogłosił jeszcze cen nowej paczki C+ (negocjacje cały czas trwają), tak więc na razie nie ma czego porównywać.
Na pewno w promocji na 12 miesięcy pakiet Platinium nie będzie droższy niż 49 zł. to jest pewne.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - lewy30111 - 2013-04-14

(2013-04-12, 14:50)thewill napisał(a):
(2013-04-12, 14:18)rabit16 napisał(a): Kablowka promax sprzedaje canal platinum w promocji 12 miesiecy za 44 zl widac mozna szkoda tylko ze to jarocin ale my tez niejestesmy metropoliaIdea
pisząc szkoda... byś musiał znać ofertę i wiedzieć jakie ceny będzie miał Telkab.
Póki co Telkab nie ogłosił jeszcze cen nowej paczki C+ (negocjacje cały czas trwają), tak więc na razie nie ma czego porównywać.
Na pewno w promocji na 12 miesięcy pakiet Platinium nie będzie droższy niż 49 zł. to jest pewne.

Witam Serdecznie.Mam pytanie co do tvp Seriale.Szkoda ze takiego programu nie ma w ofercie.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - eterek - 2013-04-16

(2013-04-14, 15:24)lewy30111 napisał(a): Witam Serdecznie.Mam pytanie co do tvp Seriale.Szkoda ze takiego programu nie ma w ofercie.
Również witam.
Może i szkoda ale wybacz, że czepne się do formy Twojego postu. Zadajesz pytanie czy stwierdzasz? Ja i inni czytający to forum domyślają się co autor miał na myśli ale nie oczekuj że thewill odpowie ci na to pytanie/posta.

Trochę więcej treści w poście prosimy, forum to nie sms (tutaj możesz pisać więcej niż 160 znaków).


RE: TELKAB -TV cyfrowa - aziorek - 2013-04-16

(2013-04-14, 15:24)lewy30111 napisał(a):
(2013-04-12, 14:50)thewill napisał(a):
(2013-04-12, 14:18)rabit16 napisał(a): Kablowka promax sprzedaje canal platinum w promocji 12 miesiecy za 44 zl widac mozna szkoda tylko ze to jarocin ale my tez niejestesmy metropoliaIdea
pisząc szkoda... byś musiał znać ofertę i wiedzieć jakie ceny będzie miał Telkab.
Póki co Telkab nie ogłosił jeszcze cen nowej paczki C+ (negocjacje cały czas trwają), tak więc na razie nie ma czego porównywać.
Na pewno w promocji na 12 miesięcy pakiet Platinium nie będzie droższy niż 49 zł. to jest pewne.

Witam Serdecznie.Mam pytanie co do tvp Seriale.Szkoda ze takiego programu nie ma w ofercie.

Wcale nie szkoda.Wtym kanale i tak są tylko same powtórki z TVP1 I TVP2.Tongue


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2013-04-16

Ogólnie w sprawach programów to pytanie musi zawierać prośbę o udzielenie informacji, zwrot grzecznościowy i koniecznie znak zapytania na końcu Big Grin

A tak poważnie,
służbowo: rozmowy na temat tego programu się odbywają, ale to nie krótki temat,
prywatnie (uwzględniając służbową wiedzę :>) nie podoba mi się kompletnie dystrybucja takich kanałów jak tvp seriale, czy tvp sport bo są to programy płatne. i przy całym abonamencie radiowo-telewizyjnym i fakcie, że to telewizja publiczna nie rozumiem dlaczego takie programy są płatne, tym bardziej, że np takie tvp seriale są zlepkiem seriali które też są emitowane na darmowych tvp1, tvp2 i tvp polonia.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Tomuś - 2013-04-16

Mi ten program do szczęścia jest nie potrzebny. Coraz więcej kanałów z serialami - FOX, AXN itp
Wszędzie same seriale ------ po co mi to skoro na iplach i innych takich można zobaczyć wszystkie.
Pyzatym, aby oglądać serial to zazwyczaj trzeba siedzieć w domu i wyczekiwać odp. godziny - nie mam na to czasu. Takie programy do dla ludzi na emeryturze którzy siedzą w domu i mogą sobie pozwolić na oglądanie telewizji codziennie w tych samych godzinach.

Wolałbym jakieś kanały universal np: SCI FI (tam przynajmniej nie tylko seriale lecą)


RE: TELKAB -TV cyfrowa - aziorek - 2013-04-16

(2013-04-16, 10:15)Tomuś napisał(a): Mi ten program do szczęścia jest nie potrzebny. Coraz więcej kanałów z serialami - FOX, AXN itp
Wszędzie same seriale ------ po co mi to skoro na iplach i innych takich można zobaczyć wszystkie.
Pyzatym, aby oglądać serial to zazwyczaj trzeba siedzieć w domu i wyczekiwać odp. godziny - nie mam na to czasu. Takie programy do dla ludzi na emeryturze którzy siedzą w domu i mogą sobie pozwolić na oglądanie telewizji codziennie w tych samych godzinach.

Wolałbym jakieś kanały universal np: SCI FI (tam przynajmniej nie tylko seriale lecą)

Popieram w 100%Wink


RE: TELKAB -TV cyfrowa - lewy30111 - 2013-04-16

(2013-04-16, 09:59)thewill napisał(a): Ogólnie w sprawach programów to pytanie musi zawierać prośbę o udzielenie informacji, zwrot grzecznościowy i koniecznie znak zapytania na końcu Big Grin

A tak poważnie,
służbowo: rozmowy na temat tego programu się odbywają, ale to nie krótki temat,
prywatnie (uwzględniając służbową wiedzę :>) nie podoba mi się kompletnie dystrybucja takich kanałów jak tvp seriale, czy tvp sport bo są to programy płatne. i przy całym abonamencie radiowo-telewizyjnym i fakcie, że to telewizja publiczna nie rozumiem dlaczego takie programy są płatne, tym bardziej, że np takie tvp seriale są zlepkiem seriali które też są emitowane na darmowych tvp1, tvp2 i tvp polonia.

Pytanie zadałem w imieniu moich Rodziców którzy korzystają od samego początku z oferty telkabu jak tylko zaistniał.Mnie akurat ten kanał tez nie interesuje chociaż mam go w swojej ofercie platformy cyfrowej jak tylko zaistniał.Abonentami telkabu sa tez ludzie ktorzy napewno by ucieszyl taki program w ofercie.Takie rzeczy tez trzeba brać pod uwagę.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - aziorek - 2013-04-16

(2013-04-16, 20:11)lewy30111 napisał(a): Pytanie zadałem w imieniu moich Rodziców którzy korzystają od samego początku z oferty telkabu jak tylko zaistniał.Mnie akurat ten kanał tez nie interesuje chociaż mam go w swojej ofercie platformy cyfrowej jak tylko zaistniał.Abonentami telkabu sa tez ludzie ktorzy napewno by ucieszyl taki program w ofercie.Takie rzeczy tez trzeba brać pod uwagę.

Niestety wszystkim się nie dogodzi,zawsze będzie ktoś niezadowolony i z tym niestety trzeba się pogodzić.Po za tym TVP SERIALE korzysta z paskudnego systemu kodowania,którego operatorzy unikają jak diabeł święconej wody.Wink