Tczew - TCZ.PL - Forum dyskusyjne
TELKAB -TV cyfrowa - Wersja do druku

+- Tczew - TCZ.PL - Forum dyskusyjne (http://forum.tcz.pl)
+-- Dział: Kącik tematyczny (http://forum.tcz.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Internet i komputery (http://forum.tcz.pl/forumdisplay.php?fid=20)
+--- Wątek: TELKAB -TV cyfrowa (/showthread.php?tid=1894)



RE: TELKAB -TV cyfrowa - aziorek - 2013-10-12

Nie martw się nic nie straciłeś.Nasz Tczew to przede wszystkim serwis propagandowy obecnych władz miasta i w jeszcze większym stopniu spółdzielni mieszkaniowej o której jak już mówią to niesłychane głupoty,że aż włosy się jeżą na głowie jak to rzekomo spółdzielnia dba o lokatorów i budynki tymczasem jak jest naprawdę to każdy sam widzi.Pod względem informacyjnym nic nie zatsąpi Tcz.pl.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - michulski - 2013-10-21

Cytat:Nie, ustawowy obowiązek tyczy się programów które były w analogowej naziemnej telewizji, czyli tvp1,2, polsat, tvn, puls, tv4.
Wymienione programy są dostępne dla każdego (powtarzam każdego) abonenta Telkab już od najtańszego pakietu analogowego P1 (żółty).

Pytanie: kupię pakiet żółty analogowy za 6,60 pln. Czy będą dostępne w nim programy cyfrowe telewizji naziemnej?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - michulski - 2013-10-23

Cytat:Pytanie: kupię pakiet żółty analogowy za 6,60 pln. Czy będą dostępne w nim programy cyfrowe telewizji naziemnej?

Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź.
http://www.hurt.com.pl/antena-tv-siatkowa-dpm-hn17k,p9409.html rozwiązało mój problem - aktywacja 49 PLN, miesięczny abonament 0 PLN.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - nhl - 2013-10-27

Ma ktos zwas zaklocenia na tvp1-2 oba hd polsat sport hd i exstra hd na suchostrzygach armi krajowe tak od numeru 80 i wyzej . Sam juz niewiem telkab mowi ze jest ok ale wymienilem telewizor na gwarancji na nowy poniewaz instalator mowil ze to wada telewizora i zamontowanego tunera ale zaklocenia dalej wystepuja na nowym i dodatkowo na tunerze od telkabu . Mozna pomyslec ze awaria jest na dosyle od skrzynki i do miszkania caly budynek kiedys zglaszal ale operator sam niewie co jest tego przyczyna i wciska kit ludziom ze maja zle telewizory .


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2013-10-27

podejrzewam, że posiadasz moduł CAM.
jeżeli było sprawdzane na zewnętrznym dekoderze i też było źle to oznacza, że sygnał do mieszkania lub w mieszkaniu (instalacja) jest coś nie tak. Pytanie, czy sygnał na zewnętrznym dekoderze od Telkabu (który wg Ciebie też był zły) sprawdzał pracownik firmy i to widział?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - karo - 2013-10-27

Też mam zakłócenia na 1, 2 i POLSAT. Od jakichś 2-3 tyg. Też na Suchostrzygach.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - nhl - 2013-10-28

Psadam mdul cam jak technik sprawdzal instalacje to decoder mial wlasny itez bylo zle najgorzej jest miedzy 12a13 i 19 a23 wieczorem jest gozej


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2013-10-28

(2013-10-28, 10:15)nhl napisał(a): Technik sprawdzal instalacje to decoder mial wlasny itez bylo zle najgorzej jest miedzy 12a13 i 19 a23 wieczorem jest gozej
i na naszym dekoderze było źle i technik ci powiedział, że masz zmienić telewizor ???? wierzyć mi się nie chce...


RE: TELKAB -TV cyfrowa - nhl - 2013-10-28

telewizor wymieniłem po 1 wizycie takiego starszego pana to on mówił ze to wina modułu zamontowanego w tv a dekoder technik podpiął po wymianie tv na nowy . Gdzieś pół roku temu takie same objawy były na tvn hd i polsat hd i się uspokoiło i wtedy zaczęły wariować kanały tvp 1 2 .


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2013-10-28

jak masz zakłócenia zgłoś do BOK...


RE: TELKAB -TV cyfrowa - nhl - 2013-10-29

BOK jest jak czarna dziura problem nierozwiazany przez miesiac ..
..Temat zamkniety


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2013-10-29

(2013-10-29, 00:08)nhl napisał(a): ..Temat zamkniety
Zamiast zgłosić problem do BOK i rozwiązać go, dyskutujemy przez jeden dzień niepotrzebnie na forum, po to abyś finalnie stwierdził, że i tak tego nie zgłosisz...
... temat zamknięty, moje uczestnictwo na forum chyba też bo widzę, że to po prostu nie ma sensu...

są maile, telefony, nawet profil na facebook ...


RE: TELKAB -TV cyfrowa - karo - 2013-10-29

Nie, thewill, lepiej żebyś został Sad


RE: TELKAB -TV cyfrowa - aziorek - 2013-10-29

(2013-10-29, 08:36)thewill napisał(a):
(2013-10-29, 00:08)nhl napisał(a): ..Temat zamkniety
Zamiast zgłosić problem do BOK i rozwiązać go, dyskutujemy przez jeden dzień niepotrzebnie na forum, po to abyś finalnie stwierdził, że i tak tego nie zgłosisz...
... temat zamknięty, moje uczestnictwo na forum chyba też bo widzę, że to po prostu nie ma sensu...

są maile, telefony, nawet profil na facebook ...
Ależ ty wrażliwy.[Obrazek: 01icon_lol2.gif]


RE: TELKAB -TV cyfrowa - slaw - 2013-11-03

(2013-10-28, 22:02)thewill napisał(a): jak masz zakłócenia zgłoś do BOK...

na Paderewskiego przez 3 miesiace zgłaszałem problem z odbiorem telewizji cyfrowej dokladniej to kanalow eurosport/kanalow hd/ale kino i jeszczez jakis 7 czy 8 ale nie potrafie juz wymienic... przez pierwsze 2 tygodnie przychodzil "technik/specjalista" ktory rozkladal rece... sprawdzal na wszystkim co sie da... na Waszym dekoderze na wlasnych kablach oraz w skrzynce... nie potrafil nic z tym zrobic i jak przychodzil to juz nie mogl patrzec na mnie i ten moj telewizor...
dodam ze telewizor specjalnie przewiozlem na topolowa w celu sprawdzenia czy tam tez sa problemy... ale nie, tam bylo wszystko cacy...
w koncu po ktoryms telefonie przyslali naprawde gostka ktory sie znał ... posiedzial z godzine pogrzebal w skrzynce i wszystkie kanaly odbieraly fantastycznie... dalo sie ? dalo... wystarczylo przyslac odpowiednia osobe... niestety po 3 tygodniach sasiad z klatki wymienil telewizor i zglosil jakis problem z odbiorem telewizji... znow przyszedl specjalista NR1... poprzestawial cos tam w skrzynce i znow jest tak jak bylo predzej... czyli jest ZLE!... zglaszalem do obslugi klienta ale olali sprawe... dalem sobie spokojjuz od pol roku i niestety place za cos co nie do konca dziala... ogolnie telkab mnie olal ... niestety tak to jest jak mala 80% rynku w tczewie