Tczew - TCZ.PL - Forum dyskusyjne
TELKAB -TV cyfrowa - Wersja do druku

+- Tczew - TCZ.PL - Forum dyskusyjne (http://forum.tcz.pl)
+-- Dział: Kącik tematyczny (http://forum.tcz.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Internet i komputery (http://forum.tcz.pl/forumdisplay.php?fid=20)
+--- Wątek: TELKAB -TV cyfrowa (/showthread.php?tid=1894)



RE: TELKAB -TV cyfrowa - arkadis - 2014-04-20

Nie mam Polsatu 2 w pakiecie Cyfrowy Start, a był...


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2014-04-20

(2014-04-20, 21:46)arkadis napisał(a): Nie mam Polsatu 2 w pakiecie Cyfrowy Start, a był...

próbowałeś na nowo wstroić dekoder ?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - arkadis - 2014-04-24

(2014-04-20, 23:33)thewill napisał(a):
(2014-04-20, 21:46)arkadis napisał(a): Nie mam Polsatu 2 w pakiecie Cyfrowy Start, a był...

próbowałeś na nowo wstroić dekoder ?

Tak, przeskakuje z 9 na 11.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2014-04-24

(2014-04-24, 20:09)arkadis napisał(a):
(2014-04-20, 23:33)thewill napisał(a):
(2014-04-20, 21:46)arkadis napisał(a): Nie mam Polsatu 2 w pakiecie Cyfrowy Start, a był...

próbowałeś na nowo wstroić dekoder ?

Tak, przeskakuje z 9 na 11.
W jaki sposób wstroiłeś na nowo dekoder ?
Najlepiej przywrócić ustawienia fabryczne i na nowo wstroić.
Musi działać, kanał działa, nie ma opcji abyś nie miał tylko tego jednego kanału... masz dekoder od nas czy wbudowany w TV?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - arkadis - 2014-04-26

(2014-04-24, 21:02)thewill napisał(a):
(2014-04-24, 20:09)arkadis napisał(a):
(2014-04-20, 23:33)thewill napisał(a):
(2014-04-20, 21:46)arkadis napisał(a): Nie mam Polsatu 2 w pakiecie Cyfrowy Start, a był...

próbowałeś na nowo wstroić dekoder ?

Tak, przeskakuje z 9 na 11.
W jaki sposób wstroiłeś na nowo dekoder ?
Najlepiej przywrócić ustawienia fabryczne i na nowo wstroić.
Musi działać, kanał działa, nie ma opcji abyś nie miał tylko tego jednego kanału... masz dekoder od nas czy wbudowany w TV?
Wróciłem do ustawień fabrycznych i to nie raz , po czym automatycznie wyszukałem kanałów. Lista się zapisała, bez Polsat2 , mało tego lista jest całkiem inaczej rozpisana niż przewiduje spis dostarczony przez biuro czy strona internetowa. Np. Na pozycji nr 10 zamiast Polsat 2 mam Tv Tetka bez HD a Tv Tetka HD na pozycji 11 , i tak samo program TVP Info zamiast na pozycji 30 jest na pozycji 17. Z innymi programami jest podobnie.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - jacek131 - 2014-04-30

witam, czy do oferty cyfrowej bedzie dodany FOKUS TV?,jest juz dostepny w dvb-t.pzdr.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2014-05-01

Na dzień dzisiejszy termin włączenia ww programu do oferty nie jest znany. (docelowo z pewnością się pojawi)


RE: TELKAB -TV cyfrowa - McB - 2014-05-02

Mam pytanie do thewilla.

Czy, kiedy i czy w ogóle będzie kiedyś w Telkabie TVN24 HD ?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - klichpiotr - 2014-05-08

Ten watek już kiedyś był poruszany można go znaleźć wcześniej w postach ale po ostatnich zmianach kodowaniu kanałów hd raczej sie cofa w rozwoju czas zacząć likwidować kanały sd i zastępować je wersją hd .


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Kratos - 2014-05-08

Telkab ssie nie mają VOD, i nie wiem czy mają dekodery z PVR. A w obsłudze pracowała kiedyś zezowata kobieta, nie wiem czy dalej tam pracuje. Smile Vectra lepsza, zwłaszcza że teraz dla Tczewa VOD wprowadzili. Nie żałuję, że przeszedłem.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2014-05-08

(2014-05-08, 16:19)Kratos napisał(a): Telkab ssie nie mają VOD, i nie wiem czy mają dekodery z PVR. A w obsłudze pracowała kiedyś zezowata kobieta, nie wiem czy dalej tam pracuje. Smile Vectra lepsza, zwłaszcza że teraz dla Tczewa VOD wprowadzili. Nie żałuję, że przeszedłem.
czytając Twoje pierwsze zdaniem podejrzewam, że telkab nie żałuje, że przeszedłeś...

(2014-05-08, 15:58)klichpiotr napisał(a): Ten watek już kiedyś był poruszany można go znaleźć wcześniej w postach ale po ostatnich zmianach kodowaniu kanałów hd raczej sie cofa w rozwoju czas zacząć likwidować kanały sd i zastępować je wersją hd .
tvny w hd będą i zastąpią wersję SD, jednakże terminu wprowadzenia na dzień dzisiejszy nie znam.

o jakie ostatnie zmiany w kodowaniu kanałów ci chodzi ?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - aziorek - 2014-05-08

(2014-05-08, 16:19)Kratos napisał(a): Vectra lepsza, zwłaszcza że teraz dla Tczewa VOD wprowadzili. Nie żałuję, że przeszedłem.
Vectra lepsza???? [Obrazek: 2smiech.gif]
W telkabie nie jest już tak dobrze jak kiedyś ale i tak lepiej jak w Vectrze.I ja bym jednak na twoim miejscu żałował bo z tego co wiem to u nich umowy są "dożywotnie"[Obrazek: diabelek.gif]


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Manif - 2014-05-09

Nie wypowiem się odnośnie Telkabu, bo nawet nie próbowali podjąć współpracy, ale u mnie Vectra działa dobrze - przerwy w internecie są praktycznie niezauważalne, a transfer jest zazwyczaj dokładnie taki jak w umowie.

Cytat:z tego co wiem to u nich umowy są "dożywotnie"
Jak zwykle, wiesz dość mało..


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Star - 2014-05-09

(2014-05-08, 16:19)Kratos napisał(a): A w obsłudze pracowała kiedyś zezowata kobieta, nie wiem czy dalej tam pracuje. Smile

Czytając Twoje wypociny na usta ciśnie się tylko jedno : nie wychowany bydlak.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Kratos - 2014-05-09

Niewychowany pisze się razem. Smile Wolę być niewychowany niż niedouczony. ;> A w obsłudze powinni pracować ludzie o przyjemnym wyglądzie, by zachęcać klientów, a nie ich odrzucać...