Tczew - TCZ.PL - Forum dyskusyjne
TELKAB -TV cyfrowa - Wersja do druku

+- Tczew - TCZ.PL - Forum dyskusyjne (http://forum.tcz.pl)
+-- Dział: Kącik tematyczny (http://forum.tcz.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Internet i komputery (http://forum.tcz.pl/forumdisplay.php?fid=20)
+--- Wątek: TELKAB -TV cyfrowa (/showthread.php?tid=1894)



RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2015-09-24

(2015-09-24, 19:52)Maxx napisał(a): Wystarczy zobaczyć na ile nośnych loguje się modem, a raczej każdy z kilku modemów w miarę równomiernie rozmieszczonych na obszarze działalności operatora.
Oczywiście jeżeli sugerując wykorzystanie więcej niż jednej nośnej masz na myśli sumę nośnych we wszystkich segmentach sieci to nie mamy o czym dyskutować i nie roztrząsamy dlaczego jeden operator jest w stanie zaoferować np 15Mbps czy 20Mbps uploadu a inny tylko 4Mbps albo wogóle się nie przyznaje ile oferuje.

maxx......  nie będę cię przekonywać ile to set upstreamów czy downstreamów ma operator, ile to naście idzie na obszar itd... bo przecież ty już wszystko pomierzyłeś i wiesz najlepiej ...

powodzenia


RE: TELKAB -TV cyfrowa - aziorek - 2015-09-24

Ciekawe ile osób będzie oglądać to coś?? Chyba jednak większość ucieszyłaby się np.z Paramount channel,MGM czy Eleven w końcu ceny w Telkabie wyższe niż na platformach a oferta gorsza.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Maxx - 2015-09-24

@thewill
Nie wiem co miałbym rozwijać skoro wyraźnie napisałem że każdy zaobserwowany przeze mnie modem w Telkabie loguje się tylko na jedną nośną, a nie że wszystkie logują się na tą samą nośną.
Podczas gdy w Vectrze każdy widziany modem DOCSIS 3.0 loguje się na 4 nośne i dzięki temu są w stanie bez problemu zaoferować 15Mbps uploadu.
Nie zamierzam się ośmieszać i twierdzić że operatorzy mają tylko jedną czy cztery nośne na wszystkich użytkowników.

A wracając do telewizji to życzyłbym sobie aby informacje o wycofywaniu kanałów bądź ich przesuwaniu do wyższych pakietów były komunikowane na tym samym poziomie jak newsy o wprowdzaniu nowych kanałów czy zmianie rozdzielczości z SD na HD.

PS
Zróbcie downscaling FunBOX UHD/4K do HD i większość użyszkodników będzie myślała że ma rozdzielczość 4k, tak samo jak podłaczajac przez Euro niektórzy myślą że mają HD Big Grin.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - thewill - 2015-09-24

(2015-09-24, 21:08)Maxx napisał(a): @thewill
Nie wiem co miałbym rozwijać skoro wyraźnie napisałem że każdy zaobserwowany przeze mnie modem w Telkabie loguje się tylko na jedną nośną, a nie że wszystkie logują się na tą samą nośną.
Podczas gdy w Vectrze każdy widziany modem DOCSIS 3.0 loguje się na 4 nośne i dzięki temu są w stanie bez problemu zaoferować 15Mbps uploadu.
Nie zamierzam się ośmieszać i twierdzić że operatorzy mają tylko jedną czy cztery nośne na wszystkich użytkowników.

A wracając do telewizji to życzyłbym sobie aby informacje o wycofywaniu kanałów bądź ich przesuwaniu do wyższych pakietów były komunikowane na tym samym poziomie jak newsy o wprowdzaniu nowych kanałów czy zmianie rozdzielczości z SD na HD.

PS
Zróbcie downscaling FunBOX UHD/4K do HD i większość użyszkodników będzie myślała że ma rozdzielczość 4k, tak samo jak podłaczajac przez Euro niektórzy myślą że mają HD Big Grin.

modemy docsis 3.0 loguja sie na 4 nosnych...

ktore kanały masz na myśli?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Tomuś - 2015-09-25

Jakiś zryty program po co komu - porażka. No ale fajnie być 1 w czymś co jest niczym


RE: TELKAB -TV cyfrowa - kamil - 2015-09-25

Portale pisza ze tczew jako pierwszy przelamal lody w nowej jakosci jaka jest 4 k ale zapominaja ze na  hbo hd wraz z hbo go i discovery hd czekamy juz ile 2 lata . To na eleven i paramount poczekamy tez troche . Ciekawe jaka cena tego cuda bendzie po oknie otwartym . I tak na koniec jakie to  ma  parametry w kablu bo na satelicie   12.67mbit/s dzwiek tez nie powala to dobrej jakosci hd a nie 4k


RE: TELKAB -TV cyfrowa - slother - 2015-09-25

(2015-09-24, 21:08)Maxx napisał(a): Nie wiem co miałbym rozwijać skoro wyraźnie napisałem że każdy zaobserwowany przeze mnie modem w Telkabie loguje się tylko na jedną nośną, a nie że wszystkie logują się na tą samą nośną.

Nie każdy

p.s. Tak z ciekawości jaki masz model modemu?

[Obrazek: K8OxJiB.png]


RE: TELKAB -TV cyfrowa - aziorek - 2015-09-27

(2015-09-24, 21:16)thewill napisał(a):
(2015-09-24, 21:08)Maxx napisał(a): @thewill
Nie wiem co miałbym rozwijać skoro wyraźnie napisałem że każdy zaobserwowany przeze mnie modem w Telkabie loguje się tylko na jedną nośną, a nie że wszystkie logują się na tą samą nośną.
Podczas gdy w Vectrze każdy widziany modem DOCSIS 3.0 loguje się na 4 nośne i dzięki temu są w stanie bez problemu zaoferować 15Mbps uploadu.
Nie zamierzam się ośmieszać i twierdzić że operatorzy mają tylko jedną czy cztery nośne na wszystkich użytkowników.

A wracając do telewizji to życzyłbym sobie aby informacje o wycofywaniu kanałów bądź ich przesuwaniu do wyższych pakietów były komunikowane na tym samym poziomie jak newsy o wprowdzaniu nowych kanałów czy zmianie rozdzielczości z SD na HD.

PS
Zróbcie downscaling FunBOX UHD/4K do HD i większość użyszkodników będzie myślała że ma rozdzielczość 4k, tak samo jak podłaczajac przez Euro niektórzy myślą że mają HD Big Grin.

modemy docsis 3.0 loguja sie na 4 nosnych...

ktore kanały masz na myśli?

Mówisz i masz
2012-TCM
2013-Mezzo
2015-CBS Reality,CBS Europa,CBS Action
Zostały przeniesione do droższych pakietów info było oczywiście tylko na fakturach i nic więcej.
Ponadto w 2013 abonentom pakietu DTV została wypowiedziana umowa na ten pakiet,który kosztował wtedy 43.40 i oprócz obecnej zawartości pakietu C 1 zawierał również część kanałów z pakietu C 2 (Filmboxy,MTV,BBC i kilka innych).Mimo,że tylko garstka posiadała ten "uprzywilejowany" pakiet to zrobiliście typowy skok na kasę i jak już pisałem rozwiązaliście umowy.Było to zwykłe świństwo z waszej strony i od tej pory macie u mnie krechę na całej linii.


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Łukasz - 2015-09-28

(2015-09-27, 14:24)aziorek napisał(a):
(2015-09-24, 21:16)thewill napisał(a):
(2015-09-24, 21:08)Maxx napisał(a): @thewill
Nie wiem co miałbym rozwijać skoro wyraźnie napisałem że każdy zaobserwowany przeze mnie modem w Telkabie loguje się tylko na jedną nośną, a nie że wszystkie logują się na tą samą nośną.
Podczas gdy w Vectrze każdy widziany modem DOCSIS 3.0 loguje się na 4 nośne i dzięki temu są w stanie bez problemu zaoferować 15Mbps uploadu.
Nie zamierzam się ośmieszać i twierdzić że operatorzy mają tylko jedną czy cztery nośne na wszystkich użytkowników.

A wracając do telewizji to życzyłbym sobie aby informacje o wycofywaniu kanałów bądź ich przesuwaniu do wyższych pakietów były komunikowane na tym samym poziomie jak newsy o wprowdzaniu nowych kanałów czy zmianie rozdzielczości z SD na HD.

PS
Zróbcie downscaling FunBOX UHD/4K do HD i większość użyszkodników będzie myślała że ma rozdzielczość 4k, tak samo jak podłaczajac przez Euro niektórzy myślą że mają HD Big Grin.

modemy docsis 3.0 loguja sie na 4 nosnych...

ktore kanały masz na myśli?

Mówisz i masz
2012-TCM
2013-Mezzo
2015-CBS Reality,CBS Europa,CBS Action
Zostały przeniesione do droższych pakietów info było oczywiście tylko na fakturach i nic więcej.
Ponadto w 2013 abonentom pakietu DTV została wypowiedziana umowa na ten pakiet,który kosztował wtedy 43.40 i oprócz obecnej zawartości pakietu C 1 zawierał również część kanałów z pakietu C 2 (Filmboxy,MTV,BBC i kilka innych).Mimo,że tylko garstka posiadała ten "uprzywilejowany" pakiet to zrobiliście typowy skok na kasę i jak już pisałem rozwiązaliście umowy.Było to zwykłe świństwo z waszej strony i od tej pory macie u mnie krechę na całej linii.


dlatego dałem sobie spokój z nimi i jestem szczęśliwym posiadaczem CP - 3x multiroom w pełnej ofercie za 89 zł. Pozdrawiam


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Tomuś - 2015-09-30

MAcie moze discovery ? Mi pokazuje ze kanały blokowane


RE: TELKAB -TV cyfrowa - kamil - 2015-09-30

Wrocily  ale z jakoscia vhs w pewnych momentach 


RE: TELKAB -TV cyfrowa - Tomuś - 2015-11-06

Zauważyłem że pojawiły się program TNT HD, Paramount Channel, I jeszcze jakiś na J.

Czy paramount zagości w jakimś pakiecie np CYFROWY2 HD?


RE: TELKAB -TV cyfrowa - kamil - 2015-11-06

(2015-11-06, 08:33)Tomuś napisał(a): Zauważyłem że pojawiły się program TNT HD, Paramount Channel, I jeszcze jakiś na J.

Czy paramount zagości w jakimś pakiecie np CYFROWY2 HD?

Paramount Channel  w tescie jest juz od kilku tygodni ramowka słaba tnt stoi wyzej ramowce ciekawsza


RE: TELKAB -TV cyfrowa - goliat - 2015-11-27

Gratuluje nagrody ale troche dziekciu czy operator chwalacy sie w prowadzeniem do oferty kanalu 4k niejest w stanie na dzien dzisiejszy dodac kanalow eleven sports . Szkoda .


RE: TELKAB -TV cyfrowa - MacGyver - 2015-12-12

(2015-11-27, 14:52)goliat napisał(a): Gratuluje nagrody ale troche dziekciu czy operator chwalacy sie w prowadzeniem do oferty kanalu 4k niejest w stanie na dzien dzisiejszy dodac kanalow eleven sports . Szkoda .

Że co niby?... Tak napisałeś, że nie do końca rozumiem.