2009-02-25, 21:24
Lukee - nie muszę cukrować. Po prostu usługa działa dobrze więc nie ma na co narzekać. Aktualności są na stronie Telkabu. Nie będzie tego tyle, co było w IB swego czasu, bo najzwyczajniej w świecie nie ma takiej ilości awarii.
Obraz mi nie śnieży, internet działa, jak mam duże straty na łączu to dzwonię na numer alarmowy i poprawiają. Wiem po prostu jak wygląda prowadzenie jakiejś firmy teleinformatycznej od zaplecza i do siedzenia, pilnowania forum potrzebna byłaby dodatkowa osoba. Supportuję kilka firm z pomorza i wiem jak to wygląda. Forum to zawsze chybiony pomysł jeżeli w danej sieci nie istnieje coś takiego jak niekontrolowane awarie.
Obaj mieliśmy internet z telesatu - tam forum było niezbędne, gdyż admin był takim niedorajdą, że nie wiedział co się dzieje. Musiał mieć 10 zgłoszeń zanim uwierzył, że coś jest nie tak. W telkabie działa to trochę inaczej i każde moje zgłoszenie odbierane jest w miarę poważnie - mogę liczyć na rzetelną odpowiedź i szybkie usunięcie usterki - a jeżeli wina leży po stronie dostawców telkabu to jestem o tym informowany i podany jest mi przewidywany czas unormowania sytuacji. Więc tbh - na cholerę forum?
Żeby banda 17latków narzekała, iż nie mogą ściągać filmów z prędkością 100Mbps na dc.tcz.pl?
Pamiętam upadek forum telkabu i dzień kiedy zapadła decyzja o jego zamknięciu. Nic się nie działo, paru maniaków (w tym ja, baniak i ziele) pieprzyło o totalnych głupotach, a telkab miał zbędną zabawę z pilnowaniem czy ktoś nie zamieszcza niedopuszczalnych linków itp. badziewia.
A na drzewach zamiast liści będą wisieć socjaliści!