Redakcja serwisu Tcz.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zawartych na forum. Publikowane tutaj treści są tylko i wyłącznie prywatnymi opiniami użytkowników forum.tcz.pl.
forum dyskusyjne przy Internetowym Serwisie Informacyjnym Miasta Tczewa - TCZ.PL
ja też byłbym tutaj za high key albo mniejszą ingerencją w kolory, owszem można retuszować portrety, ale pewne istotne rzeczy typu kolorystyka i naturalność pewnych obszarów musi zostać niezmieniona, bo ze zdjęcia-portretu robi się malowidło, które zamiast cieszyć oczy widzów, szpeci całokształt.
hmmm ispiracje szczerze nie czerpie jej z nikąd poprostu działam na oko i to co cieszy moje oczy moze efekt nie jest kolorystycznie doskonały ale mi się takie przyłumiona kolorystyka podoba chciałem coś w stylu vintage zrobić ale w pewnym momęcie poszedłem w innym kierunku
Anioł wyszedł super, ale już zdjęcia wyżej niekoniecznie. Na jednym modelka znów ma zbyt "wampirze" oczy, nienaturalnie białe białka no i ten aparat na zębach uroku jej nie dodaje, IMO.
Wszyscy musimy żyć ze swoimi porażkami... Ja muszę ze swoją sypiać!
by Al Bundy
W jaki sposób rozwiązałeś sprawę ze skrzydłami (swego czasu szukałem takich dużych, doczepianych do sesji)? Nałożone rzutnikiem, czy doczepione i odpowiednio oświetlone?
na pierwszy rzut oka to:
- 10 - modelka w kadrze ucieka za bardzo do lewej
- 11 - cień od na oczach chyba zbyt mocny
ale to tylko tak na pierwszy rzut oka